CÂŞTIGATOR Bake Off România 2016: Cine a plecat cu premiul de 25.000 de euro

CÂŞTIGATOR Bake Off România 2016: ”Bake Off România” şi-a desemnat câștigătorul. În urma unor probe dificile, Daniel Ion a fost cel care și-a adjudecat premiul de 25.000 de euro.

03 mai 2016, 14:41
CÂŞTIGATOR Bake Off România 2016: Cine a plecat cu premiul de 25.000 de euro

CÂŞTIGATOR Bake Off România 2016: Daniel Ion, Irina Bucur și Răzva Stratulat au fost cei tri finaliști, care s-au luptat pentru trofeu de cel mai bun cofetar amator. Pentru etapa finală a competiției, jurații Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu au pregătit probe spectaculoase și dificile. De această dată, concurenții au fost puși în fața unei provocări aparte, fiecare probă desfășurată pe parcursul finalei Bake Off Romania având ca temă petrecerea de nuntă.

Momentele de tensiune au început încă de la Proba de semnatură, acolo unde Robert, Irina si Daniel au avut de realizat Turta Miresei. După 2 ore și jumătate de muncă, Robert a primit cele mai multe aprecieri din partea juraților. A urmat Proba Tehnică, unde concurenții au avut de realizat un tort Croquembouche, cu un decor special, apoi un candy bar cu tema „o nuntă ca în povești”.

La proba finală au rămas doar Daniel și Irina care au avut de pregătit câte un tort de nuntă. După șase ore de muncă, Daniel Ion a fost desemnat câștigător, el fiind de altfel și preferatul publicului care a urmărit emisiunea.

Daniel Ioan a crescut încă din copilărie cu dor de cozonac. Mama lui nu știa să facă, iar de sărbători mai primea de la vecini câte o felie de cozonac făcut în casă. Gustul i-a rămas amintire și tocmai acest produs l-a motivat să se apuce de gătit, cozonacul fiind și primul desert pe care l-a făcut.

Cofetăria a început ca un hobby pentru el, iar acum își petrece foarte mult timp descoperind rețete noi. În emisiunea jurizată de Simona Pope, Alexandru Stan şi Tudor Constantinescu, tânărul s-a descurcat de minune. Telespectatorii au putut vedea un bărbat nonconformist, plin de tatuaje, care este pasionat de sport şi de viaţa sănătoasă.

Daniel Ioan a fost unul dintre concurenţii foarte buni care au primit de-a lungul ediţiilor şi titlul de bucătarul săptămânii şi aprecierile colegilor lui şi ale juraţilor care erau cu ochii pe concurenţi. 

CÂŞTIGATOR Bake Off România 2016: Bake Off România și-a ales câștigătorul! Daniel Ioan este Cel mai bun cofetar amator din România

Marea finală Bake Off România a adus în fața telespectatorilor probe inedite, cu rezultate spectaculoase, și o temă demnă de finală: nunta! Irina, Robert și Daniel au reușit să impresioneze juriul în repetate rânduri și să rămână în cortul Bake Off România până la finalul competiției. După probe lungi și solicitante, Daniel a demonstrat prin creativitate, tehnică și pasiune că are toate ingredientele necesare pentru a câștiga marele premiu de 25.000 de euro, devenind Cel mai bun cofetar amator din România: ‘Primul sentiment a fost de ușurare, pentru că maratonul se încheiase. Am fost foarte fericit pentru victorie, a fost pratic o recunoaștere a muncii și eforturilor depuse, plus o confirmare a ceea ce învățasem singur înainte. Este motivația cea mai bună pentru mine și pentru ceea ce vreau să fac mai departe!’.

Finala Bake Off România a fost urmărită de aproximativ 1.3 milioane de telespectatori, la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare, între 20:30 — 22:56. În minutul de aur, de la 22:52, peste 1.8 milioane de telespectatori urmăreau competiția. La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, Bake Off România a fost lider de audiență, obținând 7.3 puncte de rating și 14.9% share.

La proba de semnătură, cei trei concurenți au avut de pregătit turta miresei, un produs tradițional de nuntă, care a trebuit să convingă prin gust și aspect. Cei trei s-au luptat din nou cu aluatul pentru a scoate cea mai bună turtă. ‘Ai auzit de cocă moartă?’, a spus Simona, iar acest lucru i-a determinat pe Irina și Robert să își regândească decorul pe ultima sută de metri. Robert a fost cel care a reușit să pregătească o turtă ca la carte: pufoasă și bine coaptă și s-a remarcat la prima probă.

Proba tehnică, aleasă de Alex pentru marea finală, a fost un examen în sine pentru Robert, Irina și Daniel, care au avut de preparat Croquembouche, un desert de nuntă specific Franței. O rețetă extrem de complicată, ce necesită foarte multă tehnică și rapiditate. ‘Dacă vă iese proba aceasta, vă angajez pe toți trei!’, le-a spus Alex înainte de începerea probei. Presiunea finalei a început să își spună cuvântul, iar lupta contra cronometru a început să fie din ce în mai aprigă.

Prepararea Croquembouche-ului s-a dovedit a fi foarte grea, niciun concurent nu a scăpat fără urme de caramel fierbinte pe degete, iar montarea preparatului a fost o provocare în sine, dincolo de pregătire. Daniel a reușit să impresioneze prin gust și să se claseze pe primul loc.

Irina, Daniel și Robert au avut de pregătit un candy bar pentru o nuntă ca în povești la proba de creativitate.

Cupcakes, Cake Pops, culoare, frumusețe, adevărate delicii au apărut pe bancurile de lucru, însă nu toate au fost pe gustul juraților. O temă complexă, care a testat îndemânarea și capacitatea concurenților de a lucra mai multe produse în același timp. Dan a fost cel care a reușit să impresioneze jurații și să primească un loc direct în mare finală, iar Irina și Robert au fost trimiși la proba fulger, pentru departajare.

Ei au avut de preparat un sufleu de ciocolată pentru a demonstra juraților că merită să ajungă în proba decisivă. Irina a reușit să impresioneze la nivel de gust, iar Robert a părăsit competiția chiar înainte de ultima probă.

Proba finală a adus-o în cortul Bake Off România în calitate de invitat special pe Mădălina Pometescu, cea care a reușit să câștige Bake Off Italia și să impresioneze o țară întreagă prin talentul ei: ‘Bake Off este o lecție de viață!’ le-a spus ea concurenților înainte de a le da cea mai mare provocare: un tort de nuntă. Daniel a ales să pregătească un tort etajat de pralină și ciocolată, decorat cu flori. Irina a ales să facă un tort cu cremă de ciocolată și zmeură, pe care l-a îmbrăcat în pastă de zahăr și l-a pictat. Prezentarea torturilor a fost una spectaculoasă pentru ambii concurenți. Dan l-a adus în fața juraților înconjurat de artificii și fum, creând un moment spectaculos. Irina a prezentat o proiecție pe tortul ei, creând astfel un moment emoționant ce a simbolizat dragostea. Cei trei jurați au avut de luat o decizie foarte grea: ‘Voi ați demonstrat cât de important este să crezi în pasiunea ta și sper să ajungeți cât de departe vă doriți!’, a spus Tudor.

După o evoluție frumoasă și constantă pe parcursul emisiunii, Daniel Ioan a fost ales marele câștigător Bake Off România, devenind cel mai bun cofetar amator din România.