CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2018: Dezastru pentru Florin Dumitrescu. Mâncare „ca la mama acasă” înainte de finală

CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2018: Ultima provocare înainte de semifinala sezonului 5 “Chefi la cuțite” le va impune bucătarilor să adapteze rețetele rafinate de fine dining cu care s-au obișnuit, pentru că tema duelului este mâncarea gătită, ca la mama acasă.

19 iun. 2018, 10:39
CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2018: Dezastru pentru Florin Dumitrescu. Mâncare „ca la mama acasă” înainte de finală

CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2018: Liviu, din echipa „verzilor” lui Chef Bontea, a părăsit competiţia.

CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2018: Momentul adevărului, în paşi de dans! Juraţii au dat verdictul: ECHIPA GALBENĂ, cele mai bune preparate. Chef Scărlătescu e în al nouălea cer. 

Cei 11 dansatori au degustat din preparatele realizate de cele trei echipe! Care au fost cele mai apreciate farfurii? Proba meniului de eveniment a fost câştigată de echipa GALBENĂ, iar Chef Cătălin Scărlătescu nici că putea fi mai mândru de concurenţii lui!

UPDATE: Tensiune la cote maxime la „Chefi la cuțite”! Echipa galbenă a câştigat proba: „Baby, baby, baby, tu vei fi a mea”

CASTIGATOR CHEFI LA CUTITE 2018: După confruntarea pe echipe din această seară, difuzată de la 20:00 pe Antena 1, o singură trupă va ieși câștigătoare. Cele două rămase în proba individuală se vor întrece “la cuțite” pentru a fi cu un pas mai aproape de marele trofeu“Ne-am luptat până aici și chiar acum când ne-am putea bucura la gândul unei semifinale, există o șansă să plecăm acasă. Miza este mare, emoțiile sunt la fel de mari.”, afirmă concurenții.

Pe ultima sută de metri, bucătarii ce vor ajunge la duel trebuie să demonstreze că gătitul excelent de acasă poate cuceri papilele gustative ale chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Desigur, proba le va ridia unor concurenți multe semne de întrebare, în vreme ce alții par să se bucure de libertatea unei teme în care pot să recreeze bucatele simple și gustoase cu care au copilărit. Există o varietate de opțiuni cu care bucătarii pot surprinde, însă chef Cătălin Scărlătescu își dorește ca în farfurii să găsească savoarea autentică a mâncării simple și nu o adaptare a unor preparate extravagante: ,,Tocănițe, ardei umplut, papricaș sau o tochitură. Asta măaștept să gătească.

Jurizarea va ține cont de echilibrul perfect între aspect și savoare, însă fiecare pas greșit i-ar putea costa pe unii dintre ei semifinala: “Acest duel este unul complicat, pentru că toți cei care vor găti merită să treacă mai departe.”,  afirmă cei trei chefi.

Ultimul duel al săptămânii va decide cine sunt bucătarii care se vor califica săptămâna viitoare în probele decisive ale concursului, difuzate luni și marți pe Antena 1. În seara aceasta, una dintre echipe va cuceri jurații printr-o farfurie irezistibilă, motiv pentru care concurenții câștigători ai ultimei confruntări vor avea un pașaport de trecere către etapa următoare: semifinala sezonului 5. La polul opus, alte două echipe vor fi nevoite să lupte într-o probă individuală a cărei miză este foarte mare.

Cine va pleca acasă, dar și care dintre concurenți va ceda din cauza presiunii, telespectatorii Antena 1

„Chefi la cuţite” a fost lider de piață pe toate categoriile de public

Meniul întreg de degustare din ediția de luni de la „Chefi la cuțite” a fost motiv de tensiune și nervi întinși la maximum, atât între jurați, cât și între concurenți. Presiunea penultimei confruntări pe echipe din sezonul 5 a stârnit noi rivalități, iar câștigul detașat al echipei verzi a trimis la duel bucătarii în tunici galbene și albastre.