Cât costă să-ţi transformi telefonul într-un adevărat calculator. Soluţia dată de Samsung odată cu lansarea noului Galaxy Note 8

Cât costă Galaxy Note 8 în România: Samsung are o promoție pentru cei care achiziționează noul Galaxy Note 8 la precomandă. Compania va oferi gratuit un sistem DeX, care transformă smartphone-ul într-un adevărat calculator desktop, prețul total fiind de 4.500 de lei.

24 aug. 2017, 12:22
Cât costă să-ţi transformi telefonul într-un adevărat calculator. Soluţia dată de Samsung odată cu lansarea noului Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 a fost prezentat oficial miercuri la New York, iar phabletul vine cu un ecran Super AMOLED de 6,3 inchi, procesor Exynos cu opt nuclee, 6 GB de memorie RAM și trei variante de stocare, respectiv de 64 GB, 128 GB și 256 GB, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi Galaxy Note 8 va fi lansat pe 23 august

De asemenea, în spate se găsesc două camere de 12 megapixeli, ambele cu stabilizare optică, în vreme ce în față se află una de 8 megapixeli.

Concomitent, Galaxy Note 8 are un sistem de recunoaștere facială și de scanare a irisului, acesta din urmă fiind cel mai sigur sistem biometric, potrivit oficialilor Samsung.

Bateria este de 3.300 mAh, însă Samsung a schimbat furnizorii, bateriile fiind produse acum de grupul japonez Murata Manufacturing, potrivit Android Authority. Murata Manufacturing a cumpărat anul trecut divizia de baterii de la Sony.

În fine, fiind un telefon din gama Note, acesta vine cu un S Pen, care permite scrierea de notițe sau desenat.

Iar, spre deosebire de Apple, Samsung a menținut mufa audio pentru căști.

Ei bine, dacă la nivel mondial noul phablet a fost anunțat miercuri, în România a fost prezentat oficial joi.

Ce este Samsung DeX

Iar Samsung are o surpriză: cei care îl cumpără la precomandă vor primi gratuit un sistem DeX. Acesta seamănă cu un puc de hochei, dar când telefonul este conectat la acesta îl transformă practic într-un PC. Iar acest lucru este posibil prin conectarea cu un cablu HDMI a sistemului DeX la un monitor sau televizor. Smartphone-ul se conectează la DeX cu ajutorul portului USB-C. De asemenea, în timp ce telefonul este introdus în DeX, acesta se încarcă.

Odată conectat la DeX, noul Note 8 arată utilizatorilor un nou meniu, similar întrucâtva cu sistemul de operare Windows. Pot fi accesate browsere, aplicații ca YouTube sau Netflix ori diverse aplicații, precum Microsoft Office.

Citeşte şi Galaxy Note Fan Edition, smartphone-ul construit din piesele lui Note 7, lansat oficial de Samsung

Cât costă Samsung Galaxy Note 8 în România

În România, Galaxy Note 8 va fi disponibil la Vodafone doar în negru, în timp ce restul operatorilor telecom vor avea atât versiunea neagră, cât și modelul auriu. De asemenea, Galaxy Note 8 este disponibil la precomandă și prin intermediul retailerului online Emag.

Samsung nu a anunțat prețul oficial, dar la Emag acesta poate fi achiziționat cu 4.500 de lei, echivalentul a circa o mie de euro.

449 de lei – costă separat un modul Samsung DeX