Cât de rentabile sunt fondurile de pensii administrate privat din România. TOPUL companiilor în funcţie de rentabilitate

Fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), cât şi fondurile de pensii facultative (Pilonul III) nu se confruntă cu niciun fel de probleme de natură financiară, acestea generând în continuare randamente pozitive, informează Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care a publicat topul companiilor în funcţie de rentabilitate la data de 31 octombrie 2016. 

29 nov. 2016, 13:38

Astfel, la data de 31 octombrie 2016, comparativ cu data de 30 iunie 2016, rata nominală de rentabilitate a fondurilor de pensii administrate privat a crescut de la 3,89% la 4,12% în timp ce ratele nominale de rentabilitate ale fondurilor de pensii facultative care fac parte din categoria de risc mediu, respectiv risc ridicat, au crescut de la 2,84% la 3,22% și, respectiv, de la 2,56% la 3,50%, informează ASF.

Conform sursei citate, niciun fond de pensii private nu a înregistrat o rată de rentabilitate inferioară ratei minime pentru categoria sa de risc.

Luând în considerare cele precizate, ASF a anunţat că doreşte să asigure participanţii la sistemul de pensii private din România că acesta nu are probleme sistemice care ar putea pune în pericol contribuţiile virate.

Randamentele fondurilor de pensii administrate privat şi a celor facultative la 31 octombrie 2016