Catherine Barbaroux a fost numită PREŞEDINTELE INTERIMAR al mişcării En Marche!

Catherine Barbaroux care a deţinut până în prezent funcţia de delagat al mişcării En Marche! a fost numită, luni, preşedintele interimar al acesteia, în locul lui Emmanuel Macron, de către un consiliu de administraţie, a informat secretarul general Richard Ferrand, potrivit presei franceze.

08 mai 2017, 18:12
Catherine Barbaroux a fost numită PREŞEDINTELE INTERIMAR al mişcării En Marche!

Mişcarea En Marche!, lansată în data de 6 aprilie 2016 de către Emmanuel Macron, va fi „rebotezată”  cu denumirea de „La Republique en marche”, a precizat Ferrand, adăugând că va urma, în acest sens, organizarea unui „congres fondator în data de 15 iulie.”

Barbaroux, în vâîrstă de 68 de ani, a lucrat în cabinetul Ministerului Mediului, apoi în cel al Comerţului în perioada 1981-1986 fără să deţină mandat electiv. A fost, de asemenea, delegat general al Muncii şi Formării profesionale în cadrul Ministerului Muncii între 1997 şi 2005.

A lucrat li ca Director al Resurselor Umane la Prisunic şi grupul Pinault-Printemps-Redoute  în anii 1980 şi 1990 şi a fost şi preşedintele Asociaţiei pentru Dreptul la Iniţiativă Economică în perioada 2011-2016.

A intrat apoi în cercul lui Macron pe care l-a cunoscut personal când i-a prezentat un raport privind antreprenoriatul individual în perioada când era ministru al Economiei.

Macron a demisionat, luni, al prânz, din funcţia de preşedinte al formaţiunii sale politice „En Marche!”. În urma acestor evoluţii, mişcarea a fost redenumită „La Republique en marche!”.