Cauza prăbuşirii avionului Lion Air, cu 189 de persoane la bord. Anchetatorii au primele răspunsuri

Cutia negră a avionului Lion Air a scos la iveală cauza prăbușirii. Potrivit anchetatorilor, se pare că aeronava a avut probleme cu indicatoarul de viteză.

05 nov. 2018, 15:17
Cauza prăbuşirii avionului Lion Air, cu 189 de persoane la bord. Anchetatorii au primele răspunsuri

Cutia neagră a avionului Lion Air a fost recuperată și a arătat că indicatorul de viteză a fost defect în momentul prăbușirii, dar și în timpul a trei alte zboruri efectuate. Potrivit specialiștilor, avionul Lion Air care a funcționat doar câteva luni, a avut probleme cu o zi înainte de prăbușire din cauza imposibilității de a se citi viteza de zbor.

Citeşte şi A murit în misiune. Scafandrul care recupera cadavrele pasagerilor avionului prăbuşit în Indonezia şi-a pierdut viaţa

Toți cei 189 de oameni aflați la bordul avionului Lion Air au murit când avionul s-a prăbușit în Marea Java, la câteva minute de la decolarea din Jakarta. Până în momentul de față au fost identificate 14 victime. Cu o noapte înainte de tragedie, aceeași aeronavă s-a confruntat cu probleme de viteză și altitudine în timpul unui zbor de la Bali la Jakarta.

Pasagerii au observat un zgomot ciudat la motorul avionului, iar zborul a fost asemenea unui roller-coaster care le-a dăunat pasagerilor. Pilotul a alertat lumea pentru a reveni la Bali însă a reușit să remedieze problema și într-un final a aterizat în siguranță în Jakarta.