Caz cutremurător în Canada. O familie de români e acuzată că şi-a înfometat copilul până l-a ucis VIDEO

Doi părinţi români, care locuiesc în Canada, sunt judecaţi sub acuzaţia că şi-au ucis cu premeditare copilul bolnav de diabet. În loc să îl ducă la medic, părinţii l-au închis într-o cameră, izolat de restul lumii, şi l-au lăsat să moară în condiţii de neimaginat. La moarte, Alex, în vârstă de 15 ani, cântărea sub 17 kilograme.

03 iun. 2016, 12:31
Caz cutremurător în Canada. O familie de români e acuzată că şi-a înfometat copilul până l-a ucis VIDEO

Un copil lăsat să piară de cei care i-au dat viaţă şi o moarte cumplită, lentă – aceasta a fost concluzia şocantă a anchetatorilor în cazul morţii lui Alex, un adolescent român de 15 ani. Autopsia a confirmat că Alex a murit din cauza unei bacterii apărute pe fondul neglijenţei, înfometării şi complicaţiilor provocate de diabet.

Părinţii săi au fost arestaţi în februarie 2014, la Calgary, fiind acuzaţi că i-au refuzat propriului copil tratamentul pentru diabet. Alex a fost găsit mort în patul său, în mai 2013.

Alex, care în momentul pronunţării decesului avea puţin peste 16 kilograme, fusese diagnosticat cu diabet de când avea 3 ani. Autorităţile canadiene sunt bulversate de acest caz şi nu înţeleg motivul pentru care părinţii nu i-au dat tratament. La percheziţiile la domiciliul familiei au fost găsite mai multe medicamente pentru tratarea diabetului, inclusiv siringi pentru insulină, neatinse însă!

Un alt detaliu şocant a fost faptul că poliţia a găsit în casă mâncare pentru bebeluşi, cu care era hrănit adolescentul de părinţi. O scrisoare, aparent scrisă de unul dintre fraţii copilului, a fost găsită într-un tomberon, în faţa casei. Acesta descrie chipul fratelui bolnav, despre care spune că arăta „înspăimântător” şi că părea mort deja.

Emil, de 59 de ani, şi Rodica, de 53, sunt judecaţi pentru crimă cu premeditare. La proces, care tocmai a început, cei doi au respins acuzaţiile care le sunt aduse. Autorităţile canadiene nu au reușit încă să afle motivul pentru care cei doi părinţi şi-au lăsat fiul să moară în chinuri.