CAZUL ROBERT TURCESCU, în atenţia Parchetului. Tiberiu Niţu: Evaluăm dacă sunt indicii privind o faptă penală

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, marţi, că Parchetul face o evaluare în cazul Robert Turcescu, în urma declaraţiilor acestuia că a fost ofiţer sub acoperire, dar nu a declanşat încă o anchetă. 

23 sept. 2014, 10:11
CAZUL ROBERT TURCESCU, în atenţia Parchetului. Tiberiu Niţu: Evaluăm dacă sunt indicii privind o faptă penală

Tiberiu Niţu a precizat că se evaluează dacă sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.

Evaluăm împrejurările şi situaţia şi vă asigur că în momentul în care vom lua o decizie vă vom comunica. Noi evaluăm dacă sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală„, a spus Tiberiu Niţu, întrebat dacă Parchetul General a demarat o anchetă în cazul Robert Turcescu.

Procurorul general a precizat, întrebat dacă este necesară o confirmare a Ministerului Apărării legat de ceea ce a spus Robert Turcescu, că, pentru a fi sesizat Parchetul , nu trebuie să confirme ‘nimeni nimic’ într-o fază preliminară. Niţu a negat că ar fi avut o corespondenţă cu MApN.

MINISTRUL APĂRĂRII, chemat în Parlament în cazul ROBERT TURCESCU. Jurnalistul, acuzat de TAIFAS DELIRANT

Evaluăm împrejurarea şi situaţia creată şi dacă această situaţie este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni ne sesizăm, dacă nu, nu ne sesizăm’, a explicat Niţu.

Şeful Ministerului Public a spus că nu poate să facă o durată a evaluării în acest caz.

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), a declarat, marţi, că va cere audierea ministrului Apărării, Mircea Duşa, pentru a lămuri cazul jurnalistului Robert Turcescu, decizia asupra acestei propuneri aparţinând însă comisiei.

Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută duminică pe blogul său precum că a fost ofiter acoperit. El a mai spus că „mărturisirea” este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Ministerul Apărării Naţionale sau o altă instituţie abilitată nu au confirmat sau infirmat „spovedania” lui Robert Turcescu.

Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez. Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documente. (…) Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.

ROBERT TURCESCU, ofiţer acoperit. Fost ministru al Apărării: Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze

Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta. Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele”, a spus Robert Turcescu.

MApN REFUZĂ orice comentariu în cazul Robert Turcescu: Alte instituţii sunt abilitate să se pronunţe