CE de handbal feminin. Surpriză uriaşă în grupa României, rezultatul care încurcă toate calculele fetelor noastre

CE de handbal feminin. Campioana europeană en-titre la handbal feminin, Norvegia, a pierdut sâmbătă, primul meci din grupa D, cu reprezentativa Germaniei, scor 32-33 (16-15). România joacă, de Ziua Naţională, de la ora 19.00, cu Cehia.

01 dec. 2018, 16:09
CE de handbal feminin. Surpriză uriaşă în grupa României, rezultatul care încurcă toate calculele fetelor noastre

CE de handbal feminin. Sâmbătă se dispută primele partide în grupele C şi D la Campionatul European din Franţa. Grupa C programează meciurile Ungaria – Olanda şi Spania – Croaţia, în timp ce în grupa D, Norvegia – Germania, scor 32-33 (16-15), iar a doua partidă este cea dintre România – Cehia, de la ora 19.00.

Teoretic, Germania era un adversar mai accesibil pentru tricolore decât Norvegia, care puteau spera la calificarea în grupele principale de pe locul 2, în urma Norvegiei. În condiţiile victoriei nemţoaicelor schema valorică a grupei se modifică şi teoretic România are şansa a treia, fiind favorită cu Republica Cehă, în această seară, şi outsideră cu Norvegia şi Germania.

România va juca apoi cu Germania (3 decembrie, ora 19.00) şi cu Norvegia (5 decembrie, ora 22.00).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

CE de handbal feminin. Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri.

România mai este reprezentată la CE2018 şi de cuplul de arbitre Cristina Năstase şi Simona Raluca Stancu.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Partidele de la Campionatul European (29 noiembrie – 16 decembrie) sunt transmise de TVR.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.