SCHIMBĂRI în 2014: venituri în creştere, dar şi taxe şi impozite majorate şi scumpiri

Venituri mai mari pentru o parte din români, taxe locale majorate, scumpiri la alimente, tutun, alcool şi carburanţi. Sunt cele mai importante modificări care intră în vigoare în 2014, potrivit România TV.

31 dec. 2013, 08:56
SCHIMBĂRI în 2014: venituri în creştere, dar şi taxe şi impozite majorate şi scumpiri

Dar să începem cu veştile bune, cu veniturile. Anul viitor vom asista la o majorare a salariului minim, care creste anul viitor cu 100 de lei, 50 de lei de la 1 ianuarie si alti 50 de lei de la 1 iulie. Cateva sute de mii de angajati de la stat şi de la privat vor beneficia de aceasta majorare. O alta categorie care va castiga mai mult sunt profesorii debutanti care primesc 10 la suta în plus la salariu.

De asemenea, medicii rezidenţi vor beneficia de 670 de lei in plus in fiecare luna. Iar toţi pensionarii primesc de la 1 ianuarie, pensia mai mare cu 3,7 la suta.

Dar să trecem şi la veştile rele, la scumpiri sau majorari de taxe. Benzina şi motorina se scumpesc cu aproximativ 8 bani pe litru, după nişte modificari in calculul accizei.

Tot din aceeasi cauza, preţul tigarilor creşte cu 50 de bani pe pachet.

Preţul alimentelor va fi şi el afectat de toate aceste scumpiri la materiile prime. Guvernantii au mai anuntat pentru 2014 şi o reducere a TVA la carne şi o reducere a contribuţiilor sociale. Dar rămâne de văzut dacă vor putea fi aplicate.

VEZI SI: Se scumpesc carburanţii din Noaptea de Revelion. Vezi cât va costa un litru de benzină sau motorină