Ce se întâmplă când bei apă caldă

Pentru un corp sănătos, este vital să bei cât mai multă apă, în special caldă. Consumul de apă potabilă caldă este important și pentru a elimina toxinele din corp. Însă beneficiile acestui obicei are mai multe avantaje decât crezi. 

22 feb. 2017, 12:53
Ce se întâmplă când bei apă caldă

Medicii recomandă să bei un pahar de apă caldă dimineața, chiar dacă poate că nu este pe gustul tău. Poți să-l bei simplu sau cu un pic de suc de lămâie. Iată de ce ar fi bine să bei apă caldă zi de zi! 

Îmbunătățește digestia 

Apa călduță stimulează sistemul digestiv, descompunând produsele alimentare în stomac, astfel încât sistemul digestiv folosește mai puțină energie în procesul de digestie. În plus, apa călduță ajută corpul să elimine acizii din stomac în exces. Un studiu publicat în 2012 în Journal of Neurogastroenterology and Motility arată că înghițirea unui pahar de apă caldă ajută persoanele cu tulburări de motilitate esofagiană, care determină dificultăți la înghițire, regurgitarea alimentelor și o durere de tip spasm muscular. Cei care au probleme cu digestia ar trebui să înceapă și să încheie ziua cu un pahar de apă caldă. 

Te scapă de constipație 

Consumul regulat de apă călduță pe stomacul gol reglează mișcările intestinului și luptă contra constipației. Constipația apare din cauza conținutului redus de apă din intestine. Pentru a te feri de astfel de probleme, bea un pahar de apă caldă în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Pentru beneficii suplimentare, adaugă miere sau suc de lămâie. 

Alină durerile în gât 

Apa caldă ajută la dizolvarea mucusului și-l îndepărtează din tractul respirator. Pe lângă apă caldă, poți bea, de asemenea, și alte lichide calde, cum sunt ceaiurile din plante. Mai poți să faci gargară cu apă caldă amestecată cu o jumătate de linguriță de sare. În felul acesta, tratezi o infecție în gât. 

Te ajută în lupta cu kilogramele în plus 

Cei care urmează o dietă strictă și fac mișcare pentru a pierde în greutate pot beneficia de avantajele consumului de apă caldă. Aceasta crește temperatura corpului, care, la rândul său, crește rata metabolismului. O creștere a ratei metabolice ajută organismul să ardă mai multe calorii. Pentru beneficiu suplimentar, bea un pahar de apă caldă cu un pic de suc de lămâie. Aceasta topește țesutul adipos. În plus, fibrele din lămâie țin în frâu poftele alimentare, ceea ce înseamnă că nu vei mai fi tentat să consumi alimente grase și nesănătoase. 

Băutura-minune care arde grăsimile din corp