Ce suplimente trebuie să luăm pentru a preveni deficitul de vitamine

Te simți obosită, lipsită de energie și nu ai nici poftă de mâncare? Este posibil să suferi de diferite deficiențe de vitamine și minerale. Dacă organismul tău nu asimilează aceste substanțe nutritive din alimentație, trebuie să iei suplimente care vor îmbunătăți sănătatea.

27 iun. 2017, 08:48
Ce suplimente trebuie să luăm pentru a preveni deficitul de vitamine

Deficiențele nutritive sunt frecvente în rândul femeilor. Dar, dacă suplimentele sunt luate zilnic, ele îi vor da organismului substanțele nutritive care-i lipsesc. Așadar, pentru a combate carențele și preveni dezvoltarea bolilor, este important să știi care sunt cele mai bune pentru tine.

Magneziu

Magneziul este unul dintre mineralele esențiale pentru organism. În timp ce magneziul se găsește în multe alimente, mulți oameni se confruntă cu deficiența lui. De aceea este recomandat să iei un supliment cu acest mineral în fiecare zi pentru a te menține sănătoasă.

Magneziul ajută la următoarele funcții în corp:

– Hrănește oasele și mușchii

– Reglează activitatea intestinală

– Îmbunătește funcțiile sistemului nervos

– Relaxează vasele de sânge

– Reglează nivelurile de zahăr din sânge

Vitamina C

Vitamina C este antioxidantul puternic care protejează pielea, articulațiile și oasele. Ea poate fi luată din alimentație sau în formă completă. Vitamina C este cea care întărește și consolidează sistemul imunitar, iar carența ei este asociată cu multe tipuri de boli. Cantitatea minimă recomandată este de 300 mg zilnic.

Spirulina

Spirulina este o algă bogată în substanțe nutritive precum: proteine, aminoacizi esențiali, vitamine, minerale, enzime și fibre. În plus, este cea care îmbunătățește nivelul de energie și vederea, împiedică pierderea părului, luptă împotriva insomniei, scade nivelul de colesterol și te ajută să slăbești într-un mod sănătos.

Probiotice

Probioticele sunt suplimentele care îmbunătățesc flora intestinală a bacteriilor, ajutând la absorbția corectă a substanțelor nutritive. În plus, ele sunt fundamentale pentru starea de sănătate generală. Probioticele oferă rezultate surprinzătoare în timp, atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele cu diagnosticate cu boli cronice sau degenerative.

Principalele simptome ale circulației deficitare a sângelui