Ce trucuri aplică restaurantele pentru a face ce vor cu consumatorii. De ce se strânge repede vesela murdară

Proprietarii de restaurante nu se ocupă numai de a avea ca scop să te transforme într-un client al casei, ci și de a te face să comanzi ceea ce vor ei.
Iulian Tudor
30 iun. 2017, 11:22
Ce trucuri aplică restaurantele pentru a face ce vor cu consumatorii. De ce se strânge repede vesela murdară

Proprietarii de restaurante nu se ocupă numai de a avea ca scop să că transforme într-un client al casei, ci și de a te face să comanzi ceea ce vor ei.

Tasta a decis să vă spună despre trucurile standard pe care aceștia le folosesc pentru a vă face să cheltuiți mai mult atunci când comandați ceva la un restaurant:

1. Un meniu în care oricine poate găsi ceva pe gustul lor

Ați observat că în aproape fiecare cafenea există mâncăruri vegetariene? Alegerea este adesea făcută astfel încât nimeni să nu moară foame. De exemplu, fiecare meniu are ceva trendy, ceva hrănitor pentru cei care vor să mănânce, ceva ușor pentru cei care nu mănâncă mult și așa mai departe.

2. Muzica

Atunci când muzica melodică se joacă pe fundal, puteți mânca mult mai mult decât atunci când nu există muzică deloc. De exemplu, muzica clasică face ca și clienții să cheltuiască cu 10% mai mult, și tocmai pentru că se ridică stima de sine și se văd mai bogați și mai proeminenți.

Muzica poate fi ajustată și pentru anumite scopuri: chansonul francez este cel mai bun pentru vânzarea de vinuri, iar muzica irlandeză este foarte bună pentru bere.

3. Creșterea prețurilor cu 10%

Majoritatea clienților nu se vor deranja dacă vor plăti cu 7-10% mai mult decât au planificat. De aceea, sosurile și alte adaosuri în nișele de fast-food nu costă de obicei mai mult de 10% din costul unui produs.

4. Meniuri compacte

Prea multe feluri de mâncare dintr-un meniu face clienții mai confuzi. Consultantul Aaron Allen spune că prin supraîncărcarea meniului îi torturați pe oaspeți, făcându-i nemulțumiți de vizita lor, deoarece se îndoiesc dacă au făcut alegerea potrivită.

Oamenii tind de asemenea să creadă că un restaurant nu poate găti atât de multe feluri de mâncare. De aceea, cel mai bun meniu este adesea unul care este scris pe o singură coală.

5. Atitudinea pozitivă a chelnerilor

Chelnerii știu cât de mult apreciază clienții dacă începeți o conversație cu un comentariu prietenos, chiar dacă este vorba numai de vremea bună.

6. Legenda unui restaurant

Scopul unei legende este de a face restaurantul să iasă în evidență.

Un exemplu simplu: o cafenea are un bucătar de patiserie care știe secretul gogoșilor poloneze unice, în timp ce o altă cafenea face pur și simplu gogoși. Mulți oaspeți nu vor merge doar la primul, ci vor spune după aceea că le-au plăcut mai mult gogoșile.

7. O „ofertă suplimentară”

Probabil ați observat că atunci când comandați o cafea, chelnerul dumneavoastră întreabă: „Una mare?” În momentul în care îți dai seama că ai fost de acord cu ceva la care nu te-ai gândit inițial, e deja prea târziu.

În plus, porțiunile duble sunt adesea numite „standard”, iar cele standard sunt „mici”, ceea ce crește și veniturile.

8. Utilizând reputația bucătarului

Reputația unui bucătar-șef este un lucru puternic. Orice fel de mâncare care este specialitatea „șefului de bucătărie” se va evidenția în ochii oaspeților – ca să nu mai vorbim când este servit de către bucătarul-șef!

Uneori, chelnerii chiar se îmbracă în bucatar și joacă rolul în fața clienților.

9. Marketingul aromelor

Mirosurile afectează puternic mintea noastră. Chiar dacă avem un plan strict, aromele îl pot ajusta.

Vanilia și scorțișoara cresc vânzările în deserturi, în timp ce mirosul de slănină face pe oameni să comande mai mult pentru micul dejun. Lavanda este adesea folosită pentru a face pe oaspeți să se relaxeze, să nu se grăbească și să cheltuie mai mult.

10. Îndepărtarea vaselor murdare

Chelnerii întotdeauna încearcă să elimine vasele goale cât mai curând posibil. Desigur, nu este prea plăcut să stați la o masă plină cu vase murdare, dar există și un alt motiv: în acest fel, oaspetele nu va crede că a comandat suficient.

Dacă ar fi existat o grămadă de mâncare, s-ar opri mai devreme.

DailyBusiness
Cum să ții praful departe vara. Metoda care va menține casa curată și aerisită
Spynews
Cristina Scarlevschi, în lacrimi, la mormântul fiului. Imaginile dureroase făcute publice de ispita de la Insula iubirii: „Gândul la Alex vine cu...” | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
Fanatik.ro
Domnitorul român de care puțini își mai aduc aminte. A fost numit de turci să conducă Moldova, era nepotul lui Ștefan cel Mare, a sfârșit ucis în somn de boierii nemulțumiți
Capital.ro
Condusul interzis pentru șoferii pensionari. Se va face voluntar. Statul îi trimite la autobuz
Playtech.ro
Cum păstrezi pepenele tăiat proaspăt mai mult timp. Trucul care îl menține zemos aproape o săptămână
Adevarul
„Se servește într-o pâine ridicolă”. Reacția unui turist britanic în România, după ce a mâncat ciorbă de fasole în pâine
wowbiz.ro
Imagini exclusive cu Jennifer Lopez în România: Diva a avut parte de un incident la intrarea în hotel! Cum a fost surprinsă artista
Evz.ro
Orașul invizibil, desprins parcă de pe altă planetă. Oamenii trăiesc sub pământ
Prosport.ro
Cristina Roventa, la plajă! Imagini exclusive cu soția lui Alexandru Maxim la piscină
kanald.ro
Încă un adolescent găsit mort în apele Mureșului! Este al doilea copil înecat în mai puțin de 24 de ore
Cancan.ro
Gestul fiului lui Nicușor Dan i-a uimit pe austrieci. Ce le-a spus jurnaliștilor
Capital.ro
Război Rusia-NATO în 2027. Avertismentul Poloniei a trezit Europa: Rusia va fi pregătită!
StirileBZI
România introduce taxarea digitală pe șosele! Contează cât poluezi și cât conduci
stirilekanald.ro
VIDEO Imagini fabuloase cu Jennifer Lopez la București: Cântăreața, blocată în ușile rotative la hotel
Românii peste 45 de ani care nu lucrează vor primi un ajutor de la stat pentru a ieși la pensie