Cea mai mare ţeapă din supermarketuri. Ce fac angajaţii fără ca tu să îţi dai seama

Sigur ti s-a intamplat sa te duci in supermarket pentru cateva produse si ai iesit de acolo cu cel putin doua plase si cu bani mult mai putini. Nu este neaparat vina ta, ci a supermarketurilor, care pun in aplicare tot felul de strategii prin care sa te faca sa cumperi cat mai multe. Incercam sa te invatam cum sa nu cazi in aceste plase.

20 mai 2018, 15:03
Cea mai mare ţeapă din supermarketuri. Ce fac angajaţii fără ca tu să îţi dai seama

1. Intrare ispititoare

Ti-ai dat seama pana acum ca la intarea in supermarket sunt plasate raioanele de flori sau de patiserie/cofetarie? Daca stai bine sa te gandesti, asa e. Scopul este ca acele mirosuri sa-ti declanseze anumite emotii sau sa te binedispuna, iar efectul este ca exista sanse mari sa pleci de acolo cu flori si cu tort, desi ai venit sa cumperi detergent.

2. Carucioarele imense

Unele supermarketuri au carucioarele atat de mari, incat incap 100 de role de hartie igienica. Scopul? Sa le umpli. Asadar, data viitoare cand te duci in supermarket, alege o varianta mai mica, potrivita pentru lista ta de cumparaturi.

3. Produsele necesare, la urma

Cele mai multe supermarketuri aseaza produsele necesare, precum ouale sau laptele, tocmai la capatul celalalt fata de intrare, asa ca o sa treci pe langa multe tentatii. Daca poti de obicei sa te tii de lista, foarte bine, fa asa de fiecare data, dar daca ajungi la casa cu mult mai multe produse decat ti-ai propus, fa 3 linii la sfarsitul listei, ceea ce inseamna ca iti permiti doar 3 abateri.

4. Pozitionare strategica

Data viitoare cand o sa te duci in supermarket fii atenta la acest aspect: cerealele scumpe, cu mare continut de zahar, sunt asezate la nivelul ochilor copiilor. Sfatul nostru este sa nu te grabesti sa arunci ceva in cos, ci sa compari preturile si etichitele si, mai ales, sa faci putin sport. Apleaca-te pana la cel mai de jos raft, caci s-ar putea sa ai o surpriza.

5. Proaspat sau congelat?

Pentru ca pestii in general sunt adusi de peste mari si oceane, ceea ce vezi tu la raionul de peste sunt pesti decongelati asezati pe un strat gros de gheata. Asadar, alege pestele congelat, caci este de o calitate mult mai buna, la un pret cu pana la 40% mai mic. Legumele si fructele sunt congelate in momentul lor cel mai bun, iar daca produsele sunt in afara sezonului, congelate sunt mai ieftine decat de import.

6. Ultimele cumparaturi, la casa

Atunci cand stai la rand la casa esti deja obosita si plictisita, asa ca ce mai conteaza daca mai iei ceva de pe raft in timp ce astepti? Rezista ultimei tentatii si nu cumpara produse nesanatoase si de care nu ai nevoie de la casa.