Cel mai mare criminal din istorie se răsuceşte în mormânt! Cum a ajuns nepoata lui Stalin

Chrese Evans, fiica Svetlanei Alliluyeva, moştenitoarea lui Stalin şi cea despre care se spune că era singura persoană din lume care îi făcea inima să se topească, a ajuns o fană înfocată a tatuajelor şi a armelor.

19 mart. 2016, 12:50

Svetlanei Alliluyeva spune despre fiica sa, Chrese Evans (44 ani), că este o americancă get-beget nu pare să aibă nici o legătură cu ceea ce a însemnat bunicul său, dictatorul rus Stalin.  Plină de tatuaje, cu părul vopsit blond, un ruj strident şi haine rupte, Chrese Evans pare decupată din filmele americane din anii 80-90.

Svetlana a emigrat în SUA încercând să scape de numele tatălui său, iar aici a fost căsătorită de trei ori, având trei copii. Ultima a fost Olga, care şi-a schimbat apoi numele în Chrese Evans. Femeia locuieşte acum în Oregon, unde are un mic magazin de antichităţi. Dacă o vezi însă pe stradă, ai crede că este ultimul fan punk în viaţă: cu părul jumătate ras, jumătate lung şi blond, plină de tatuaje şi machiată strident, Chrese se îmbracă mereu în aşa fel încât să iasă în evidenţă.

Singurul lucru pe care pare să îl fi moştenit de la celebrul său bunic este pasiune pentru arme, dacă e să ne luăm după fotografiile postate de aceasta pe reţelele de socializare. De altfel, după o încercare eşuată de a se muta din nou în Rusia, la începutul anilor 1980, Svetlana a încercat să îşi ţină fiica departe de trecutul întunecat al familiei. ”M-a ţinut mereu departe de asta, istoria familiei nu face parte din trecutul meu. Mama nu a vrut ca eu să trec prin greutăţile pe care ea le-a avut de înfruntat din cauza tatălui ei”, a povestit nepoata lui Stalin despre mama ei.

Svetlana a murit în anul 2011, la vârsta de 85 de ani, răpusă de cancerul de colon. Femeia a condamnat toată viaţa politicile tatălui ei, care au dus la moartea a milioane de oameni. Iosif Stalin a murit în 1953, după ce 29 de ani în fruntea ţării.

Stalin este considerat cel mai mare criminal din istorie. Cifrele maxime indicate de mai mulţi istorici indică faptul că Iosif Stalin ar avea o răspundere privind moartea a peste 20 de milioane de oameni, în timp ce Adolf Hitler ar fi vinovat pentru mai mult de 15 milioane de victime. Amândoi au pus în aplicare două metode proprii de exterminare: gulagul şi holocaustul.