Cele mai avantajoase credite pentru maşină

O nouă hotărâre de guvern a unit programul Rabla cu programul Prima Mașină. Odată cu tractarea programului prima maşină de Rabla, viitorul posesor al autoturismului scapă de grija avansului sau măcar a unei mari părți din acesta.

05 apr. 2016, 06:51
Cele mai avantajoase credite pentru maşină

Vestea proastă este că în ultima vreme băncile au reluat trendul ascendant al dobânzilor la creditele în lei.

Având aceste două aspecte în minte, vedem ce soluţii aveţi dacă dacă vreţi să contractaţi cel mai ieftin credit de 47.500 de lei acordat pe o perioadă de 60 de luni.

Topul creditelor ieftine pentru Prima Maşină este condus de Banca Transilvania unde dobânda se ridică la 4,04% iar rata este 875,6 lei.

La alpha Alpha Bank dobândă este ceva mai mică: 4,03% dar rata ajunge la 878 lei, în timp ce la CEC Bank situaţia stă astfel: dobândă -4,24% iar rata: 880 lei. 

O altă variantă ar putea fi BRD unde dobânda este mică: 4,03% dar rata este cea mai mare dintre cele calculate în acest top adică, 941 lei.

Topul a fost realizat de jurnaliştii de la economica.net în funcție de valoarea ratei lunare și a sumei maxime de plată pentru client. Guvernul ar putea aproba mâine completarea normelor de aplicare ale programului Prima Maşină.

Citeşte şi „Prima maşină 2016”, corelat cu programul Rabla