Cele mai puternice FURTUNI din acest an. Oraşe inundate după potop, gospodării inundate, oameni loviţi de fulger

Furtunile au făcut prăpăd în ţară. Case, beciuri şi străzi inundate, copaci căzuţi, trafic paralizat au fost urmările ploilor abundente de joi seara.

14 iun. 2018, 19:45
Cele mai puternice FURTUNI din acest an. Oraşe inundate după potop, gospodării inundate, oameni loviţi de fulger
  • Craiova: Un copac a căzut peste o maşină, iar trei case au fost inundate
  • Un copac a căzut peste o maşină parcată, iar trei case din Craiova au fost inundate în urma unei furtunii care a afectat municipiul joi seară. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea copacului şi scoaterea apei din locuinţe.

    Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, pompierii au fost solicitaţi să intervină joi seară, în municipiul Craiova, după ce un copac a căzut peste o maşină parcată, din cauza vântului puternic.

    În urma evenimentului nu au existat persoane rănite.

    De asemenea, pompierii au mai fost chemaţi să scoată apa din trei case, tot din Craiova, intervenţiile având loc pe străzile Primăverii, Remus şi Rodna.

    În cele trei cazuri s-au deplasat pompieri de la Detaşamentul 1 sau Detaşamentul 2 cu câte o motopompă.

    Municipiul Craiova a fost joi seară sub avertizare de ploi şi de vânt puternic.

    • Iaşi: O rupere de nori a paralizat traficul rutier. 

    Canalizarea nu a făcut faţă precipitaţiilor, iar apa s-a revărsat pe principalele artere ale oraşului. Cele mai mari probleme au fost pe strada „Sf. Lazar” care s-a transformat in rau.

    Din cauza ploii multe semafoare din oraș s-au blocat pe intermitent. 

    O maşină aproape a fost înghiţită de ape în zona pasajului Galata. Potrivit ziaruldeiasi.ro, pe şoseaua Naţională, în dreptul clădirii Komodo, apa a depăşit nivelul trotuarelor.

    • Braşov: Subsoluri de locuinţe, beciuri şi străzi inundate în oraşele Codlea şi Zărneşti
    Mai multe subsoluri de locuinţe, beciuri, străzi, o parcare şi subsolul unei biserici au fost inundate joi seară în urma ploilor care au căzut în cantităţi mari în oraşele Codlea şi Zărneşti.

    Subprefectul Braşovului, Adrian Folea, a declarat pentru AGERPRES că, potrivit ISU Braşov, la ora 21,00 situaţia era următoarea: în oraşul Zărneşti au fost inundate subsolul Judecătoriei, două beciuri, o curte, un demisol şi un subsol de bloc iar în oraşul Codlea au fost inundate două case şi curţile acestora, subsolul unei biserici, strada Lungă – inundată în totalitate, parcarea unui supermarket, o curte şi un beci.

    Potrivit sursei citate, în urma apelurilor multiple la Dispeceratul ISU Braşov, au fost trimise în zonele afectate mai multe echipe de pompieri militari şi mijloace de intervenţie pentru evacuarea apei din locuinţele afectate. Au intervenit doi ofiţeri şi 25 de subofiţeri din cadrul ISU Braşov şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Braşov, Detaşamentul 2 Pompieri Braşov şi o autopompă din cadrul Secţiei de Pompieri Predeal, în zona Codlea. De asemenea, la Codlea a intervenit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

    În oraşul Zărneşti au acţionat pompierii din cadrul secţiei locale. Nu au fost persoane evacuate.

    Subprefectul Adrian Folea a precizat că joi, începând cu ora 19,00, a fost emisă o avertizare meteorologică pentru fenomene imediate în zona localităţilor Zărneşti şi Poiana Mărului, referitoare la averse de ploaie cu caracter torenţial şi care vor cumula peste 45-50 l/mp.

    Inundaţii au fost şi în Botoşani şi Suceava. Dupa o ploaie torentiala, străzile s-au umplut de apă, iar mai multe gospodării au fost inundate.

    • Probleme au fost şi în Capitală, unde furtuna fost însoţită de tunete, fulgere şi grindină. Mai multe străzi au fost inundate după ruperea de nori.