Cele mai spectaculoase hoteluri din lume: De la un castel de nisip, la un turn medieval şi peşteri FOTO

Ghidul de călătorii Lonely Planet a alcăuit un top al celor mai spectaculoase şi inedite hoteluri din lume, ce include un hotel de "nisip" din India, un far din SUA, un turn medieval din Italia sau nişte colibe moderne africane.

19 feb. 2014, 19:52

1. Cel mai spectaculos este hotelul care arată ca un castel de nisip – Mihir Garh, din apropierea Jodhpur, India. A fost construit de 150 de meşteşugari, pe parcursul a doi ani, fiind finalizat în 2009. Numele său înseamnă „fortăreaţa soarelui” şi este izolat în inima deşertului. Hotelul are doar 9 apartamente extravagante, fiecare având jacuzzi sau piscină. Preţurile pornesc de la 163 de lire sterline pe noapte.

2. Planet Baobab din Botswana. Hotelul se află în mijlocul sălbăticiei, în depresiunea Makgadigadi şi este înconjurat de copaci baobab, după care şi-a luat şi numele. Oaspeţii se cazează în colibe africane – extrem de luxoase, însă, şi pot admira animalele sălbatice din apropierea hotelului, precum elefanţii. Preţul porneşte de la 42 de lire sterline pe noapte.

3. Prendiparte B&B din Bologna, Italia. Oaspeţii nu primesc doar o cameră, ci un turn întreg medieval. Turnul Prendiparte a fost construit, iniţial, ca refugiu pentru o familie bogată, însă, în anii 1700 a devenit o închisoare religioasă. Camerele se află la primele două etaje ale turnului. Deasupra lor, se află fosta închisoare, unde oaspeţii pot încă să vadă mesajele scrise de prizonieri pe pereţi. În vârf, puteţi admira priveliştea superbă oferită de oraşul Bologna.

4.  Qasr Al Sarab, Emiratele Arabe Unite. Hotelul pare a fi o oază în mijlocul dunelor de nisp din deşertul Quarter. Camerele sunt inspirate din povestea 1001 de Nopţi, preţurile pornind de la 200 de lire sterline pe noapte. Fiecare cameră, apartament sau vilă combină interioarele luxoase cu priveliştea inedită a deşertului.

5. Peppers Cradle Mountain Lodge în Tasmania, Australia. Hotelul se află lângă site-ul UNESCO Cradle Mountain-Lake St Clair National Park. Puteţi sta în căsuţe separate, prin faţa cărora trec nestingheriţi wallabies şi wombaţi. Dacă vreţi să luaţi o pauză de la privitul animalelor australiene, puteţi să vă relaxaţi în jacuzzi sau să staţi lângî şemineul din cameră. Preţurile încep de la 115 lire sterline pe noapte.

6. Free Spirit Spheres, British Columbia, Canada. Aici puteţi să vă vazaţi în sfere construite în copaci. Sunt făcute manual şi extrem de luxoase, în mod neaşteptat. Camerele se mişcă uşor,împreună cu copacii. Preţurile pornesc de la 85 de lire sterline pe noapte.

7. Hotelul Taskonak, din Goreme, Cappadocia, Turcia. Hotelul are 10 camere, tăiate în stâncă, unde vă veţi simţi ca în nişte peşteri luxoase. Taskonak este creat pornind de la arhitectura tradiţională din zonă, localnicii trăind în astfel de peşteri. Preţurile încep de la 22 de lire sterline pe noapte.

8. Thonga Beach Lodge, Isimangaliso Wetland Park, Africa de Sud. Complexul este ultra luxos, prietenos cu mediul şi izolat, aflându-se în mijlocul sit-ului UNESCO Isimangaliso Wetland Park. Colibele tradiţionale, dar foarte moderne, sunt împrăştiate prin pădure, iar unele din ele au vederi incredibile ale Oceanului Indian. Preţul porneşte de la 365 de lire sterline pe noapte.

9. Farul Saugerties, statul New York, SUA. Hotelul este, de fapt, un monument, care pe vremuri funcţiona ca far pentru bărcile şi vasele de pe râul Hudson. Preţul pentru o cameră începe de la 125 de lire sterline pe noapte.

10. Casele din copaci The Gibbon Experience, din Rezervaţia Bokea, Laos. Căsuţele au fost construite de asociaţia de protecţia mediului Animo în copaci enormi. Pentru a urca în ele, oaspeţii trebuie să se caţere pe mai multe liane, precum maimuţele – cu puţin ajutor modern.