Celentano este şi acum traumatizat de bătăile primite: „Ne băga sub catedră şi ne lovea cu picioarele…”

Adrian Vancica, actorul care-l joaca pe simpaticul Celentano intr-un serial la mare moda in aceste zile, nu a avut parte de o copilarie prea fericita.

02 ian. 2017, 14:20
Celentano este şi acum traumatizat de bătăile primite:  „Ne băga sub catedră şi ne lovea cu picioarele…”

Adrian Vancica nu a avut probleme in familie, insa a fost pur si simplu terorizat de unul dintre profesorii din scoala primara, scrie wowbiz.ro. Celentano marturiseste ca momentele de groaza petrecute pe bancile scolii l-au urmarit toata viata.

Citeşte şi Poezia lui Celentano, luată în râs de Badea şi Gâdea. Florin Zamfirescu i-a taxat: Încerc să vă înţeleg. Mă daţi afară din platou?

„Am facut clasele 1-4 la scoala nr.8 din Targoviste unde l-am avut invatator pe tovarasul Popescu, un individ batran care se misca greu si mirosea a batranete si tigari cu zambetul lui galben. Noi am si fost ultima lui generatie. (Celentano isi ridica vila in Bucuresti. S-a umplut de bani de cand joaca in celebrul serial)

Cand eram mai mare, prin clasa a 7-a, a murit si am trecut pe la el pe acasa unde era asezat in sicriu ca sa-i las o floare, adica doua, ca asa se lasa la morti. Nu stiu daca din compasiune sau ca sa ma asigur ca a murit. Era un invatator care ne batea. Pe unii chiar foarte tare.

Eu invatam bine si rar mi se aplicau astfel de corectii dar am luat si eu cateva. De exemplu, stiti foarte bine ca atunci cand au invatat sa citeasca, cei mici au parte de urmatorul exercitiu la clasa: citeste unul si invatatorul zice brusc, ia sa continue Sulica… sa vada si daca elevul stie sa citeasca dar si daca era atent la lectie. Stiti care era pedeapsa daca nu stiai unde a ramas colegul? In genunchi cu cartea-n mana intre randuri. Asa stateam pana cand i se facea mila lui tov. Popescu si te mai punea odata sa continui mai tarziu. Daca stiai te lasa sa stai la loc in banca. Si eu am stat asa de cateva ori ca deh, eram copil si nici el nu avea vreun farmec nebun care sa ma atraga la studiu.

O alta placere a invatatorului era sa ne bata cu un aratator lung de vreo doi metri in cap. Aratatorul era din metal si avea in varf o bila mica. I-a dat unuia in cap asa tare ca a zburat bila. Am gasit-o eu, mi-am insusit-o ca pe un trofeu si am aruncat-o in canal cand am iesit din scoala in ziua aia. Am luat si eu destule aratatoare in cap.

Citeşte şi Cel mai bun român. Pe Facebook a apărut fotografia patriotului perfect

Ma trimitea apoi in timpul orelor in afara scolii, la chiosc, sa-i cumpar tigari. Fuma Cismigiu, un pachet maro si cu tigari lungi si albe care semanau cu Kent-ul. M-a trimis odata in timpul unei lucrari, si cand m-am intors ca sa-mi pot termina si eu lucrarea s-a dovedit generos si m-a lasat sa continui in pauza. Pauza mea. Stiu si ce subiect am avut atunci: albina. Asta ca sa vedeti ca m-a marcat. Nu am apucat sa desenez bine fagurele ca n-am avut timp. Si am luat nota mica din cauza lui, pe care tot el mi-a dat-o. E usor sa zici acum ca nu trebuia sa ma duc, asa ar fi fost normal dar na… el invatator-eu elev, el avea puterea, eu nu, greu sa te opui.

Mai avea un obicei: tragea baietii de perciuni. Tare. Durea.

Pe cei mai neastamparati, adica rai irecuperabil dupa parerea lui ii potolea altfel: ii baga sub catedra si ii lovea cu picioarele. Nu mai stiu cum arata catedrele acum, dar pe vremea mea nu se putea iesi de sub ele dacat pe langa profesor. Ii lovea cu picioarele”, a povestit Vancica pe blogul sau personal.