CEZ, amendată. Oamenii primesc în continuare facturi pe trei luni

Sute de oameni din sudul ţării sunt revoltaţi după ce au primit din nou facturi pe trei luni pentru curent electric. Asta deşi compania a fost amendată cu jumătate de milion de lei şi a fost interzisă cererea banilor în avans.

16 feb. 2016, 14:59
CEZ, amendată. Oamenii primesc în continuare facturi pe trei luni

Autotritatea Nationala de Reglementare a Energiei a amendat compania CEZ cu suma de 500.000 de lei pentru facturarea in avans. Cei din conducerea companiei au anuntat insa ca vor cotesta aceasta amendă deoarece, spun ei, facturarea in avans este legală.

Oamenii sunt revoltaţi că trebuie să plătească facturi în avans.

„E un abuz, zic ca e un abuz treaba asta, sa-mi iei banii inainte. Escrocherie peste tot. Ştiu ca au fost amendati, dar treaba merge inainte”, spune unul dintre clienţi, potrivit România TV.

CEZ susţine în continuare că sistemul de facturare este realizat în acord cu reglementările legale în vigoare, oferind clienţilor casnici, în lunile calendaristice în care operatorul de distribuţie nu realizează citirea aparatelor de măsură, posibilitatea de a alege dintre două metode de facturare: autocitirea şi estimarea consumului, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Mai puţin de unu la sută dintre clienţi au optat pentru autocitire şi plătesc doar pentru energia consumată în luna respectivă.

Citeşte şi CEZ a facturat curentul cu TVA 24%, nu 20% în ianuarie