CGMB: 880.000 de lei pentru conservarea potenţialului fertil al pacienţilor diagnosticaţi cu cancer

Publicat: Joi, 14 Iunie 2018 13:00 // Actualizat: Joi, 14 Iunie 2018 13:07 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 130 de femei şi 170 de bărbaţi diagnosticaţi cu cancer vor putea beneficia gratuit de congelare de ovocite şi, respectiv, spermă, pentru o perioadă de cinci ani, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre pe această temă.

Foto: pixabay.com

Proiectul "Newborn - Oncofertilitate" va beneficia de un buget de 879.991 lei şi va fi derulat prin Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. dr. Panait Sîrbu".

Ideea este una dintre cele 20 declarate câştigătoare în cadrul campaniei "Propune pentru Bucureşti" pentru identificarea de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni.

Proiectul îşi propune creşterea calităţii vieţii după tratamentele oncologice, astfel încât tinerii diagnosticaţi cu cancer să aibă posibilitatea de a-şi prezerva fertilitatea.

În preambulul regulamentului ataşat proiectului, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti arată că populaţia României scade într-un ritm alarmant, astfel că, potrivit datelor Eurostat, în anul 2080, ţara noastră va avea cu aproape patru milioane de locuitori mai puţin decât în prezent. Potrivit sursei citate, în România a scăzut rata fertilităţii aproape la jumătate, faţă de 1980, ajungând la 1,54%.

Beneficiarii proiectului vor fi tineri, femei şi bărbaţi, diagnosticaţi cu cancer care primesc indicaţia de a-şi prezerva fertilitatea. Numărul beneficiarilor femei este estimat la 138, iar al bărbaţilor la 175. Proiectul se va derula în perioada 1 noiembrie 2018 - 31 octombrie 2020.

Criterii de eligibilitate: femei cu vârsta mai mică de 35 de ani şi bărbaţi cu vârsta mai mică de 45 de ani; domiciliul stabil în Bucureşti sau viză de reşedinţă în Bucureşti, dobândită cu cel puţin şase luni înainte de începerea proiectului; indicaţia privind prelevarea şi crioconservarea spermei/ovocitelor de la medicul specialist oncolog/hematolog/ginecolog/urolog/chirurg.

Prin decizie a directorului general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti se va desemna o unitate de implementare a proiectului, având în componenţă: coordonator de proiect, jurist, responsabil financiar, responsabil controlul financiar preventiv, responsabil date cu caracter personal, inspector administrativ, secretar.

Unitatea de implementare a proiectului va verifica dosarele şi le va aproba pe cele care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H