Channel 4, postul TV care a realizat şi difuzat documentarul „The Romanians are Coming”, INVESTIGAT

Instituția care se ocupă de plângerile împotriva televiziunilor din Marea Britanie investighează Channel 4 după ce a primit 120 de plângeri cu privire la modul în care documentarul „The Romanians are Coming” a portretizat comunitatea românească.

31 mart. 2015, 10:31
Channel 4, postul TV care a realizat şi difuzat documentarul „The Romanians are Coming”, INVESTIGAT

Un purtător de cuvânt al Ofcom, instituția britanică ce se ocupă de licențele tv și plângerile împotriva televiziunilor, a indicat că plângerile împotriva Channel 4 se referă la prezentarea unui „material potențial ofensator” care „nu se justifică în context”, informează broadcastnow.co.uk, citat de ziarulromanesc.net.

Odată cu „The Romanians are Coming”, Ofcom va investiga o altă producție difuzată de Channel 4, „Immigration Street”. Împotriva acestui program s-au primit 13 plângeri pentru „portretizarea rezidenților de pe o stradă într-o manieră înșelătoare”.

Documentarul „The Romanians Are Coming” („Vin românii”), difuzat de postul de televiziune britanic Channel 4, a stârnit reacţii de revoltă din partea comunităţii româneşti din Marea Britanie.

Reacţie DURĂ după materialul JIGNITOR despre români, de la Channel 4: Britanicii sunt toţi BEŢIVI şi PEDOFILI?

Canalul care transmite acest documentar a făcut cunoscut faptul că analizează vieţile românilor care se stabilesc în Marea Britanie pentru a afla adevărul despre traiul conaţionalilor noştri care lucrează sau vor să se stabilească în regatul insular.

Jurnaliştii care au realizat documentarul susţin că au vrut să caute adevărul despre viaţa imigranţilor români în Marea Britanie, dincolo de materialele de presă pe acest subiect prezentate până acum.