China protestează faţă de sancţiunile americane aplicate unor întreprinderi chineze bănuite de activităţi ilegale cu Coreea de Nord

China a protestat oficial faţă de impunerea de către Washington a unor sancţiuni împotriva unor întreprinderi chinezeşti, acuzate că întreprind activităţi ilegale cu Coreea de Nord.

25 feb. 2018, 08:31
China protestează faţă de sancţiunile americane aplicate unor întreprinderi chineze bănuite de activităţi ilegale cu Coreea de Nord

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri noi măsuri ce au drept scop de a izola şi mai mult Phenianul, demers survenit la câteva ore după sosirea fiicei sale Ivanka Trump în Coreea de Sud pentru ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

Aceste sancţiuni vizează peste 50 de societăţi de transport maritim şi nave. Potrivit executivului american, societăţile în cauză ajută Coreea de Nord să evite numeroase restricţii la care este supusă din cauza programului său nuclear şi balistic, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Navele care încalcă embargoul impus Phenianului ar putea fi interceptate de SUA şi aliaţii lor din Asia

„China se opune ferm ca SUA să se bazeze pe dreptul lor naţional pentru a impune sancţiuni unilaterale împotriva unor entităţi şi persoane fizice chineze”, a declarat sâmbătă seara într-un comunicat Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

„Noi am depus proteste oficiale la autorităţile americane şi am cerut ca SUA să pună capăt practicilor lor eronate, pentru a evita afectarea cooperării noastre bilaterale în dosarul nord-coreean”, se mai spune în comunicat.