Christine Maria Kaufmann, fosta soţie a lui Tony Curtis, a murit de leucemie

Christine Maria Kaufmann, actrița germană-austriacă care a câștigat un Glob de Aur la 17 ani, s-a căsătorit cu Tony Curtis la 18 ani și a avut o a doua carieră în industria cosmetică a murit luni, după o luptă lungă cu leucemia, la 72 de ani.

29 mart. 2017, 05:27

Christine Kaufmann este fiica Genevievei Gavaert, un machior francez și al ofițerului german de aviație Johannes Kaufmann. Mama ei s-a refugiat din cauza războiului și a născut-o pe Christine în satul austriac Lengdorf. Ulterior ea a copilărit în München, unde ca și copil ia lecții de balet. La vârsta de 8 ani este descoperită ca talent de regizorul Harald Reinl, și va juca în 1954 un rol de copil în filmul Rosen-Resli. Prin acest rol ea devine cunoscută, primind în continuare roluri diferite. Din viața ei privată la vârsta de 65 se desparte de al patrulea soț al ei Klaus Key.

Christine Maria Kaufmann s-a căsătorit cu Tony Curtis la 18 ani, pe când el avea 38. Cei doi au avut două fiice, Alexandra si Allegra, care au devenit actrițe, înainte de a divorța în 1968.

Christine Maria Kaufmann a admis ca a avut o aventură şi cu magnatul Warren Buffet, după care a urmat un lung şir de mariaje: cu directorul TV Achim Lenz (1974-1976), cu muzicianul și actorul Reno Eckstein (1979-1982) și graficianul Klaus Zey (1997-2011).