CIA, acuzată că ar fi încercat să comită un ASASINAT POLITIC

Publicat: Luni, 21 Mai 2018 22:17 // Actualizat: Luni, 21 Mai 2018 22:47 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele american Donald Trump şi-a relansat luni atacurile contra anchetei ruse a procurorului special Robert Mueller, acuzând CIA din timpul administraţiei Obama că a vrut să comită un ”asasinat politic” infiltrându-se în echipa sa de campanie.

Donald Trump acuză CIA că Barack Obama, când era preşedinte la Casa Albă,  ar fi vrut să comită un "asasinat politic" infiltrându-se în echipa sa de campanie. "A fost un asasinat politic, nu o anchetă a serviciilor americane de informaţii”, a scris el pe Twitter, reluând acuzaţii ale unui comentator de la Fox News, Dan Bongino.

Bongino l-a acuzat în mod direct pe John Brennan - directorul CIA în timpul administraţiei Obama şi un fervent opozant al lui Trump - că se află la originea anchetei cu privire la o eventuală complicitate între echipa candidatului republican şi Rusia menite să-l ajute să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale din 2016, potrivit news.ro.

Presa a dezvăluit săptămâna trecută că un informator CIA din Marea Britanie s-a întâlnit cu membri ai echipei candidatului Trump. Acest informator lucra în cadrul anchetei lansate în vara lui 2016 de către FBI.

Donald Trump a cerut duminică deschiderea unei anchete de către Departamentul Justiţiei cu privire la acest caz, denunţând o supraveghere efectuată ”din motive politice”. Această contra-anchetă va trebui ”să stabilească dacă au existat nereguli sau o motivaţie politică în ancheta (serviciilor de informaţii) ale FBI cu privire la o persoană suspectată că s-a implicat împreună cu agenţi ruşi care s-au amestecat în alegeri”, a precizat o purtătoare de cuvânt. 

Donald Trump, care denunţă fără încetare ancheta rusă drept o ”vânătoare de vrăjitoare”, este hotărât să dovedească faptul că elemente din cadrul puterii judiciare vor să-i submineze preşedinţia. Republicanii vor să folosească acest argument cu scopul de a culege voturi în următoarele alegeri parlamentare, potrivit news.ro

Potrivit The New York Times (NYT), avocatul lui Donald Trump Rudy Giuliani a făcut o paralelă între ancheta rusă şi o anchetă cu privire la e-mailuri ale lui Hillary Clinton, redeschisă de FBI cu câteva săptămâni înainte de scrutin şi care ar fi costat-o victoria, consideră ea.

Locatarul Casei Albe respinge dezvăluirile făcute de cotidian.


Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H