Cinci vrăjitoare au fost REŢINUTE în urma percheziţiilor din Ploieşti

Cinci persoane au fost reţinute, în urma unor descinderi la mai multe vrăjitoare din Ploieşti. Femeile, care pretindeau că au puteri tămăduitoare, sunt suspectate de înşelăciune şi şantaj.

08 oct. 2015, 07:18
Cinci vrăjitoare au fost REŢINUTE în urma percheziţiilor din Ploieşti

Îşi ademenau victimele cu promisiuni că le vor rezolva problemele, iar dacă acestea refuzau să le plătească serviciile, deloc ieftine, ghicitoarele treceau la ameninţări cu moartea sau cu blesteme.

Cei care cădeau în capcana ghicitoarelor de la Ploieşti veneau din toată ţara, ba chiar şi din străinătate pentru ca acestea să le rezolve necazurile din dragoste sau problemele de sănătate. Dacă la început cereau sume mici de bani, vrăjitoarele ajunseseră să pretindă tot mai mult, ba chiar să-i şantajeze pe cei care aveau de gând să renunţe la serviciile lor.

Prin această metodă, reţeaua a păcălit 30 de naivi, creând un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

La data de 7 octombrie, 82 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au efectuat 5 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Ploiesti, la 12 persoane bănuite de înselăciuni si santaj.

În urma activitătilor, au fost ridicați 27.000 de USD, 5.000 de euro si 1.500 de lei, bănuiți că provin din activitatea infracțională, precum si 40 de carduri bancare, 2 laptopuri si 11 telefoane mobile, care ar fi fost folosite la comiterea faptelor. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri si mijloace materiale de probă.

Cei în cauză sunt bănuiți că, începând cu ianuarie a.c., ar fi indus în eroare 30 de persoane, din tară si din străinătate. Telefonic ori prin intermediul unor anunturi online, aceștia ar fi promis rezolvarea unor probleme personale si de sănătate, în schimbul unor sume de bani.

Victimele care refuzau achitarea sumelor solicite ar fi fost santajate de cei în cauză, fiind amenintate că persoanele apropiate lor vor deceda sau vor avea de suferit.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la peste 200.000 de lei.

Polițiștii au pus în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova — Serviciul de Investigații Criminale, pentru audieri.