Bărbatul care a anunţat la 112 bombe la Spitalul Judeţean Ploieşti şi la un supermarket a motivat că era beat UPDATE

Bărbatul suspectat că a sunat la 112, marţi seară, şi a anunţat că în Spitalul de Urgenţă Ploieşti şi într-un supermarket din municipiu au fost amplasate bombe a recunoscut că el este autorul apelului, motivând că era beat şi că a făcut acest gest pentru că fosta lui iubită lucrează la magazinul indicat în apel.

14 nov. 2018, 12:26
Bărbatul care a anunţat la 112 bombe la Spitalul Judeţean Ploieşti şi la un supermarket a motivat că era beat UPDATE

UPDATE Bărbatul în vârstă de 34 de ani din Câmpina ridicat de poliţişti în dosarul deschis în cazul alarmelor false cu bombă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi de la un supermarket din Ploieşti a recunoscut, miercuri după-amiază, în timpul audierilor, că el este autorul apelului la 112, au declarat sure judiciare pentru News.ro.

El le-a explicat anchetatorilor că era beat în momentul în care a sunat la 112 şi a susţinut că a ales acel supermerket pentru că acolo lucrează fosta lui iubită.

Miercuri seară, bărbatul se află în custodia ofiţerilor de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, în condiţiile în care dosarul este instrumentat de BCCO şi DIICOT, fapta fiind încadrată în legea privind combaterea terorismului.

________

Un bărbat de 34 ani, din Câmpina, este principalul suspect al ameninţării cu bombă de la Spitalul Judeţean şi un supermarket din municipiul Ploieşti, acesta fiind ridicat şi condus miercuri la sediul IPJ Prahova pentru audieri, informează reprezentanţii Poliţiei.

„În urma activităţilor desfăşurate, poliţişti din cadrul I.J.P Prahova au depistat persoana care a sesizat aseară atacul cu bombă. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, domiciliat în Câmpina. Acesta a fost adus la sediul poliţiei pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale”, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.

Conform anchetatorilor, o voce de bărbat a sesizat, marţi seara, la 112, un atac cu bombă la un supermarket din zona de nord a Ploieştiului şi la Spitalul Judeţean. Imediat după anunţ, persoana care a făcut sesizarea nu a mai răspuns la telefon.

Ancheta a fost preluată de Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Verificările realizate atât în interiorul cât şi în exteriorul celor două unităţi vizate s-au încheiat fără a fi depistate materiale explozive.

În condiţiile ameninţării cu bombă ce a vizat unitatea spitalicească şi centrul comercial, au fost evacuaţi 30 de aparţinători ai pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti, precum şi 150 de persoane din centrul comercial.

Ameninţare cu bombă la un centru comercial şi spitalul judeţean din Ploieşti. 150 de persoane evacuate UPDATE