Cine va câştiga CM 2018? Iată rezultatele unui important studiu ştiinţific

Fără îndoială una dintre cele mai puternice echipe de la CM 2018, Brazilia, este favorită matematic la câștigarea titlului mondial, potrivit unui studiu realizat recent de Fundația Getúlio Vargas (FGV). "Dacă șansele de a câștiga sunt de 21%, șansele de a pierde sunt de 79%", avertizează însă autorul studiului.

21 mai 2018, 15:31
Cine va câştiga CM 2018? Iată rezultatele unui important studiu ştiinţific

CM 2018 bate deja la ușă, iar întreaga lume este dornică să știe care va fi cea mai bună echipă din lume. Profesorul brazilian Moacyr Alvim a realizat o cercetare împreună cu Paulo Cezar Carvalhom, de la Școala de Matematică Aplicată din cadrul Fundației Getúlio Vargas (FGV), pentru a încerca să afle acre va fi câștigătoarea Cupei Mondiale, încă dinainte de începerea competiţiei. El susţine cp Brazilia are o șansă de 21% de a deveni campioană mondială, cu 7% mai puțin decât avea în 2014.

Potrivit expertului, studiul a ținut cont de rezultatele meciurilor jucate în ultimii 4 ani de cele 32 de echipe care vor participa la Cupa Mondială. A fost estimat nivelul de apărare și atac al fiecărei echipe, el servind drept bază pentru simulările care au avut loc. Astfel, au fost făcute peste un milion de simulări, iar în 223.000 de cazuri Brazilia a ieşit campioană mondială.

Potrivit calculelor oamenilor de știință, Brazilia ar câștiga fără să primwască vreun gol primele trei meciuri jucate în Rusia și va fi prima în Grupa E, urmată de Elveția. În faza optimilor, cel mai probabil se va confrunta cu Suedia și va câștiga meciul.

Următoarele favorite după Brazilia ar fi Spania, cu 13%, şi Germania, cu 11%, ultimele două campioane mondiale.