Circulaţia a fost reluată în zona cetăţii Poenari. Pompierii au lichidat incendiul din apropierea şoselei

Traficul rutier a fost reluat luni după-amiază pe DN 7C - Transfăgărăşan, în zona cetăţii Poenari, incendiul de vegetaţie fiind stins de către pompieri pe versantul de munte de lângă şosea, iar bolovanii căzuţi pe carosabil au fost înlăturaţi, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

23 apr. 2018, 16:07
Circulaţia a fost reluată în zona cetăţii Poenari. Pompierii au lichidat incendiul din apropierea şoselei

De asemenea, potrivit reprezentanţilor ISU Argeş, mai există câteva focare care fumegă pe celălalt versant, pompierii acţionând de la sol pentru lichidarea lor, intervenţia elicopterelor fiind sistată.

Incendiul a izbucnit duminică, manifestându-se iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari. Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost restricţionată şi apoi complet oprită timp de mai multe ore, existând riscul căderii de bolovani pe carosabil.

Intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie izbucnit lângă cetatea Poenari, în localitatea argeşeană Arefu, s-a desfăşurat luni atât la sol, cât şi cu două elicoptere special echipate de la Inspectoratul General al Aviaţiei (IGAv), care au efectuat mai multe zeci de zboruri cu dispozitivele Bumbi Bucket.

Citeşte şi Incendiu de vegetaţie lângă Cetatea Poenari, turiştii au fost evacuaţi UPDATE