Cisco: Infractorii cibernetici folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor

Infractorii cibernetici se orientează către compromiterea serverelor și folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor, se arată într-un studiu realizat de Cisco.
Filip Stan
19 feb. 2016, 14:25
Cisco: Infractorii cibernetici folosesc platformele de social media pentru lansarea atacurilor

Infractorii cibernetici se orientează mai mult către compromiterea serverelor, precum cele dedicate platformelor WordPress, pentru a-și susține atacurile și folosesc platformele social media să lanseze atacuri. Numărul domeniilor WordPress utilizate de infractorii cibernetici a crescut cu 221% între februarie și octombrie 2015„, informează compania.

Deși echipele de securitate percep adesea extensiile malițioase de browser drept o amenințare de nivel scăzut, spune studiul, acestea au fost o sursă potențială importantă de scurgeri de date, care a afectat peste 85% dintre companii. Adware, malvertising, și site-urile obișnuite au dus către breșe de securitate pentru cei ce nu actualizau cu regularitate software-urile folosite.

Timpul de detecție a unui atac este, în medie, între 100 și 200 de zile de la atac.

92% dintre directorii companiilor admit ca nu sunt siguri de punctele forte ale companiilor pe care le conduc atunci când vine vorba de securitate IT. De asemenea, aceștia sunt conștienți de așteptările pe care le au de la ei autoritățile de reglementare și investitorii: să facă în așa fel încât sa diminueze și să administreze expunerea la riscurile pe care le implica securitatea cibernetica. Prin urmare, încep să ia măsuri pentru a asigura viitorul afacerilor pe care le conduc, una dintre aceste decizii fiind digitalizarea operațiunilor„, se arată în comunicat.

La nivel global, doar 45% dintre managerii care se ocupa de securitatea informatică a companiilor au încredere în soluțiile de securitate IT pe care le folosesc.

Infrastructura îmbătrânită și structura organizațională învechită sunt cauzele care expun cel mai mult companiile și le fac vulnerabile în fața atacatorilor, iar aceste lucruri împiedica organizațiile să detecteze atacurile la timp, să le diminueze impactul și să se refacă în urma lor. Hackerii adesea utilizează surse legitime pentru a lansa campanii pentru câștiguri imediate. În plus, atacurile de tip ransomware, le aduc hacker-ilor foarte ușor venituri semnificative. Potrivit calculelor Cisco, doar o singura campanie de atac de tip ransomware generează venituri de 34 de milioane de dolari anual„, informează compania.

Între 2014 și 2015, numărul de companii care au afirmat ca infrastructura lor este actualizată din punct de vedere al securității, a scăzut cu 10%. Studiul a descoperit că 92% dintre echipamentele conectate la internet au vulnerabilități cunoscute. În plus, pentru 31% dintre toate dispozitivele analizate vendorii nu mai asigură actualizări sau mentenanță.

Citeşte şi V-aţi divulgat ziua de naştere pe Facebook? Mare greşeală. Iată de ce NU trebuia să o faceţi

În aceeași perioadă, numărul de IMM-uri care foloseau soluții de securitate web a scăzut cu peste 10%, iar acest lucru indica un risc potențial pentru companii.

Ca parte a unei tendințe de a adresa lipsa de personal specializat, companiile de toate mărimile conștientizează valoarea externalizării serviciilor pentru a echilibra portofoliul în materie de securitate. Iar acest lucru include consultanță, verificare permanentă a nivelului de securitate și răspunsuri la incidente. IMM-urile, cărora adesea le lipsesc resursele pentru a avea un nivel de securitate satisfăcător, își îmbunătățesc abordarea în materie de securitate, în parte, prin externalizare. Astfel, anul trecut, 23% dintre IMM-uri au ales externalizarea componentei de securitate, față de 14% un an mai devreme„, mai arată Cisco.

Raportul include principalele concluzii ale celui mai recent studiu Cisco pe teme de securitate (Security Capabilities Benchmark Study), făcut pe 2.400 de companii, din 12 țari. Scopul lui a fost determinarea gradului de pregatire al companiilor în fața acestor tipuri de atacuri.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Capital.ro
Ţara dispare de pe hartă. Se fac planuri de INVAZIE: O necesitate ISTORICĂ
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr de ani
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Olanda învinge Polonia cu 2-1 în debutul grupelor la EURO 2024
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?