Clipe de groază în Premier League. Un jucător s-a prăbuşit pe gazon FOTO

Bafetimbi Gomis, jucătorul lui Swansea, şi-a pierdut cunoştinţa pe teren miercuri seara, în timpul meciului pe care formaţia sa l-a disputat pe White Hart Lane, arena lui Tottenham Hotspur, în Premier League.

04 mart. 2015, 21:15

Scene dramatice s-au petrecut miercuri seara, pe White Hart lane, la meciul Tottenham – Swansea. După doar şase minute de joc, internaţionalul francez Bafetimbi Gomis a căzut ca secerat pe gazon, spre groaza colegilor şi a spectatorilor.

O tăcere mormântală s-a aşternut peste întregul stadion, oamenii privind cu sufletul la gură cum medicii încearcă resucitarea fotbalistul. În cele din urmă el a fost transportat în afara gazonului, cu o mască de oxigen pe figură. Fotblaistul de 29 de ani are 12 selecţii în naţionala Franţei, pentru care a marcat 3 goluri. El a fost transferat vara trecută de Swansea, de la Olympique Lyon.

Bafetimbi Gomis şi-a revenit în cele din urmă şi chiar le-a transmis fanilor, pe o reţea de socializare, că se simte bine, explicând şi cauzele care au dus la leşinul său. Gomis a povestit că în ultima vreme trece prin momente grele din cauză că tatăl său este bolnav şi că drumurile permanente între Franţa şi Anglia l-au dus la epuizare. În plus, Gomis suferă şi de o afecţiune medicală care face ca tensiunea sa să scadă brusc, dar viaţa sa nu este în pericol.

Pe acelaşi teren unde şi-a pierdut cunoştinţa Bafetimbi Gomis s-au petrecut scene similare în urmă cu trei ani, când Fabrice Muamba (26 ani) a suferit un stop cardiac în timpul meciului pe care echipa sa, Bolton Wanderers, l-a jucat în sferturile Cupei Angliei cu Tottenham, pe 17 martie 2012. Totuşi, Muamba a fost resuscitat, după ce inima sa a fost oprită timp de 78 de minute. La indicaţiile medicilor, în urma acelui episod Muamba a decis să pună capăt carierei