CNAIR a acordat contracte de deszăpezire doar pentru şapte din opt loturi administrate de DRDP Timişoara

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a atribuit contracte de deszăpezire până în 2020 pentru doar şapte din cele opt loturi administrate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara şi pentru care va plăti 223 milioane de lei (49,4 milioane euro), cu TVA, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

22 nov. 2016, 13:45
CNAIR a acordat contracte de deszăpezire doar pentru şapte din opt loturi administrate de DRDP Timişoara

În total, CNAIR a primit în iulie 192 de oferte pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi autostrăzilor din întreaga ţară în următorii patru ani, dintre care peste o treime au venit din partea firmelor Diferit Cluj, Trameco Oradea şi Delta ACM 93.

CNAIR a oferit contractul pentru Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Timişoara asocierii formate din firmele Athos Com & Riposta Trans, căreia îi va achita cel mult 35,6 milioane de lei (7,9 milioane euro), cu TVA.

Pentru autostrada Bucureşti – Nădlac (A1), tronsonul cuprins între kilometrul 292 şi 391, Cunţa-Ilia, contractul a fost atribuit companiei Diferit, din Cluj-Napoca, pentru care va plăti 28,8 milioane lei (6,4 milioane euro).

CNAIR a oferit contractul pentru autostrada A1, tronsonul Ilia-Remetea, si autostrada Lugoj-Calafat (A6), tronsonul Lugoj-Tipari, între kilometrul 0 şi 10, firmei Tredeco Holding din Arad, pentru care va plăti 40 milioane lei (8,9 milioane euro), cu TVA.

Pentru SDN Deva, contractul a fost atribuit asocierii formate din Giga Rena & Instal Ros, pentru care va plăti 27,7 milioane lei (6,1 milioane euro), cu TVA.

CNAIR a oferit contractul pentru SDN Caransebeş asocierii formate din Riposta Trans & Athos Com, pentru care va plăti 29,4 milioane lei (6,5 milioane euro), cu TVA.

Pentru SDN Orşova, contractul a fost atribuit firmei Route Center, din Mehedinţi, pentru care va plăti 31,8 milioane lei (7,1 milioane euro), cu TVA.

CNAIR a oferit contractul pentru autostrada A1, tronsonul Remetea Mare-Nădlac, şi autostrada Arad-Oradea (A11), tronsonul Arad-Drumul Naţional 7, firmei Tredeco Holding, pentru care va plăti 30,7 milioane lei (6,8 milioane euro).

Singurul lot pentru care nu au fost publicate încă contractul de atribuire este SDN Arad.

CNADNR a scos la licitaţie, în luna mai, contractele de deszăpezire, pentru perioada 2016-2020, pentru toate judeţele ţării, în valoare totală maximă estimată la nivel naţional de 1,98 miliarde lei (450 milioane euro), TVA inclus.

Sursa: news.ro