CNAIR lansează un portal electronic pentru achitarea rovinietei. Vezi ce se pot face acum online

Utilizatorii rețelei de autostrăzi și drumuri naționale din România pot achita rovinieta pe portalul electronic www.erovinieta.ro, lansat miercuri de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

03 mai 2017, 16:02
CNAIR lansează un portal electronic pentru achitarea rovinietei. Vezi ce se pot face acum online

Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează utilizatorii rețelei de autostrăzi și drumuri naționale din România că a lansat portalul www.erovinieta.ro.

Prin intermediul site-ului se pot realiza mai multe operațiuni:

  • achitarea tarifului de utilizare (rovinieta) și a tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre de la Fetești-Cernavodă (peaj) cu ajutorul cardului bancar
  • verificarea valabilității rovinietei, verificarea achitării peajului și a numărului de treceri efectuate prin secțiunea stației de taxare de la Fetești pe benzile marcate e-tarif
  • gestionarea unei flote de vehicule ce permite achitarea sau verificarea facilă a rovinietei și peajului.

CNAIR precizează că anumite operațiuni pot fi realizate doar dacă utilizatorul își creează un cont valid pe portal.

Utilizatorii care achită prin intermediul cardului bancar rovinieta/peaj pe www.erovinieta.ro nu vor suporta costurile comisionului de tranzacționare sau alte costuri asociate tranzacțiilor online, toate aceste costuri fiind suportate de către CNAIR — SA. Costul total al rovinietei/peajului achitat prin intermediul www.erovinieta.ro este cel reglementat de legislația în vigoare, precizează compania.