COD GALBEN DE CEAŢĂ ŞI POLEI. Vezi zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă imediată.

07 dec. 2014, 08:49
COD GALBEN DE CEAŢĂ ŞI POLEI. Vezi zonele vizate

COD GALBEN. Între orele 17:00 şi 20:00, local în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava şi Neamț, se vor semnala depuneri de polei. Fenomene meteorologice asociate: burniță și ploaie care îngheață, ceață.

PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne MOHORÂTĂ şi vor fi precipitaţii mixte

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu atenţie pe drumurile a căror parte carosabilă este umedă, întrucât există risc de formare a poleiului, după ce au fost emise trei atenţionări nowcasting cu cod galben.

Potrivit unui comunicat al IGPR, atenţionările au fost emise pentru nordul judeţului Tulcea, unde se vor semnala precipitaţii mixte ce depun polei (atenţionare valabilă până la ora 14,00), pentru judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea, unde local se vor semnala depuneri de polei asociate cu burniţă şi ploaie care îngheaţă, dar şi ceaţă (atenţionare valabilă până la ora 17,00) şi pentru zona de câmpie a judeţelor Bihor şi Arad, unde traficul rutier se va desfăşura în condiţii de ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii local, sub 200 de metri, şi izolat, sub 50 de metri (atenţionare valabilă până la ora 13,00).

„Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave sau blocaje în trafic, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope specifice sezonului rece. De asemenea, îi sfătuim să adapteze viteza în funcţie de starea carosabilului, ţinând cont de riscul formării poleiului, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor”, precizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.