Concurenţă pentru Arena Naţională. Stadionul Dinamo va fi unul dintre cele mai cochete din România FOTO

Stadionul din Ștefan cel Mare va intra într-un proces de modernizare, iar marţi au apărut primele imagini cu noua arenă a clubului Dinamo.

09 feb. 2016, 13:32

Stadionul Dinamo urmează să fie dărîmat, iar în locul său va fi construită o arenă modernă, pentru EURO 2020. Suma necesară construirii noului stadion va fi fi acoperită de statul român.

Citeşte şi Steaua nu se poate muta în Ghencea. Arena va fi renovată pentru EURO 2020

În luna noiembrie a anului trecut, ministrul Tineretului și Sportului, Elisabetă Lipă, vorbea despre modernizarea stadionului Dinamo. „Eu acum două luni de zile am depus toată documentația CS Dinamo, care conține și studiul de fezabilitate, la Compania Națională de Investiții, pentru reabilitarea și modernizarea stadionului. Nu se rezolvă bătând din palme, dar cu siguranță e un început, trebuie să meargă până la capăt.

Stadionul este prins în programul Euro 2020 și asta se va face. Până în 2020 mai e timp. Este de durată, dar nu imposibil de realizat. Parcul Dinamo merită un stadion nou, frumos, să ne bucurăm la meciurile care se joacă acolo. Arena va avea 30.000 de locuri. Pista va fi mutată pe stadionul Piți Varga. Are o sală de atletism indoor la subsol, cu parcare sub tribune„, spunea fosta canotoare.

După mai multe luni, în care s-a tot depus documentația necesară la Compania Națională de Investiții, GSP.RO a prezentat primele imagini cu noua machetă a viitorului stadion al celor de la Dinamo. Arena din Ștefan cel Mare intră alături de cea din Giulești, Ghencea și Regie în modernizare pentru organizarea Campionatului European din 2020 care va avea loc și la București.