Conflictul din Fâşia Gaza: Israelul ar putea fi acuzat de crime de război

Un comisar ONU, care s-a arătat îngrijorat de creşterea numărului de victime în rândul civililor, susţine că Israelul ar putea fi acuzat de crime de război. În urma celor 16 zile de conflict, peste 670 de palestinieni şi 29 de militari israelieni au fost ucişi. Pe fondul conflictului, cursele aeriene americane sunt în continuare suspendate către Israel.

24 iul. 2014, 06:21
Conflictul din Fâşia Gaza: Israelul ar putea fi acuzat de crime de război

Un comisar ONU a declarat că Israelul ar putea fi acuzat de crime de război, în ceea ce priveşte victimele din rândul civililor.

ONU a demarat deja o anchetă împotriva Israelului. Ministrul palestinian de Externe a acuzat Israelul de genocid şi de distrugerea completă a unor cartiere din Gaza. Oficialul a declarat că până acum au fost distruse 2.500 de locuinţe.

Din motive de sercuritate, Autoritatea Aeronautică americană a suspendat pentru încă 24 de ore cursele aeriene către Israel, după ce o rachetă a căzut în apropierea aeroportului din Tel Aviv. Mai multe companii europene, printre care Lufthansa şi Air France, s-au alăturat şi ele măsurii adoptate de SUA.

SUA oferă asistenţă umanitară în valoare de 47 de milioane de dolari locuitorilor din Fâşia Gaza.

Secretarul de stat american John Kerry se află într-o vizită în Israel alături de Ban Ki-moon, secretarul general al ONU. Cei doi lideri încearcă să găsească o soluţie pentru încetarea focului.

Secretarul american de stat John Kerry şi-a exprimat iritarea faţă de Israel, în faţa unui microfon rămas deschis, fără cunoştinţa sa. Ulterior, şeful diplomaţiei americane a subliniat poziţia oficială a SUA şi a apărat dreptul Israelului la autoapărare.