Consilierii PNL din Târgu Jiu vor ca evenimentul „Nunta de Aur”, organizat de Dragobete, să fie destinat şi persoanelor văduve

Consilierii PNL din Târgu Jiu au depus un proiect de completare a hotărârii privind desfășurarea evenimentului "Nunta de Aur", care va avea loc de Dragobete. Aceştia vor ca şi persoanele văduve, care ar fi împlinit 50 de ani de la căsătorie, să ia parte la petrecere şi să fie premiate cu suma de 250 de lei. 

RomaniaTV.net
15 feb. 2017, 07:13
Consilierii PNL din Târgu Jiu vor ca evenimentul „Nunta de Aur”, organizat de Dragobete, să fie destinat şi persoanelor văduve

Consilieri locali ai PNL Târgu Jiu au făcut un proiect de hotărâre în baza căruia la evenimentul „Nunta de Aur”, destinat cuplurilor care au împlinit 50 de ani de convieţuire, să participe şi persoanele văduve, cu condiţia să se fi căsătorit acum o jumătate de secol.

Potrivit proiectului de hotărâre, doritorii vor beneficia de masa festivă dacă depun certificatul de deces al soţului/soţiei după caz. Participanţii nu vor pleca de la petrecere cu mâna goală, ci cu o „diplomă de supravieţuitor” şi 250 de lei. Bugetul alocat deja pentru Nunta de Aur, de 80.000 de lei, ar urma să fie suplimentat cu 25.000 de lei, dacă propunerea liberalilor va fi votată.

Inițiatorii proiectului au explicat că au făcut acest demers pentru că mulți le-au solicitat acest lucru:

„Am primit telefoane de la persoane care ar fi aniversat 50 de ani cu partenerul, numai că acela a decedat. Vreo 5-6 m-au sunat și mi-au spus că ar vrea să poată merge în condițiile în care au fost căsătorite de 50 de ani, dar partenerul a decedat și nu s-au recăsătorit. M-a determinat mai mult latura sentimentală în chestiunea aceasta. Le-am spus că o să încercăm să suplimentăm suma. Oricum este vorba de o sumă maximală, cred că o să fie maximum 10 solicitări. Două persoane au depus și cerere la primărie”, a declarat consilierul local Eduard Berca.

Evenimentul ar urma să aibă loc, ca în fiecare an, de Dragobete, adică în data de 24 februarie.