Constănţeanul care l-a scuipat pe Băsescu a votat în arest, dar va fi cercetat în libertate pentru ultraj

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Adrian Zglobiu (39 de ani), bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, sâmbătă, în Portul Constanţa, va fi eliberat după ce expiră ordonanţa de reţinere de 24 ore emisă de procurori. Aceştia au decis să nu ceară instanţei arestul preventiv pentru 29 de zile, informează replicaonline.ro. În perioada cât s-a aflat în arest, Zglobiu a cerut să-i fie adusă urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul de vot, cerere care i-a fost aprobată.

25 mai 2014, 14:57
Constănţeanul care l-a scuipat pe Băsescu a votat în arest, dar va fi cercetat în libertate pentru ultraj

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Adrian Zglobiu, sub acuzaţiile de ultraj şi loviri şi alte violenţe. Bărbatul va fi pus în libertate duminică seara, dar va fi urmărit penal pentru faptele pentru care a fost reţinut.

Constănţeanul, care este şomer, l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală „Mircea”. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că gestul lui a fost unul spontan, pe care nu şi-l explică.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Bărbatul a fost imobilizat imediat de către ofiţerii SPP, în timp ce preşedintele s-a şters cu mâna pe faţă. El a vorbit cu oamenii din mulţimea adunată şi a dat câteva autografe, apoi s-a urcat în maşină şi a plecat din port.