Contabilă de primărie, gaură importantă în bugetul comunei. Vezi câţi bani a putut să fure femeia în câţiva ani

Gaură de 100 de mii de lei în bugetul unei primării din Vrancea. Contabila şi-a virat în cont suma impresionantă. Pentru a nu fi trasă la răspundere de primar, aceasta i-a virat şi lui 6000 de lei.

14 mart. 2018, 08:54
Contabilă de primărie, gaură importantă în bugetul comunei. Vezi câţi bani a putut să fure femeia în câţiva ani

Aristița Mocanu, contabila primăriei comunei Răstoaca, a fost dată pe mâna organelor de urmărire penală de Camera de Conturi Vrancea, după ce a dat o gaură bugetului local de 149.066 de lei. Cea mai mare parte a banilor, respectiv 110.171 de lei, i-a virat singură în contul său personal. Dezmățul cu bani publici a avut loc între anii 2010 și 2017, atunci când în urma unor sentințe judecătorești s-au calculat drepturile cuvenite unor funcționari publici din Primăria Răstoaca, contabila făcând și aici unele greșeli de interpretare a legii, plătind bani mai mulți, însă sume mici.

„Din verificarea efectuată a rezultat și faptul că, pe lângă sumele încasate în plus, odată cu achitarea drepturilor obținute prin sentințe, consilierul superior responsabil al activității financiar-contabile a virat în contul personal, fără a prezenta documente justificative în susținere, suma de 110.171 lei”, potrivit Camerei de Conturi Vrancea.

Luată la bani mărunți, contabila a spus că nu găsește documentele în baza cărora și-a dat singură bani, dar că le va aduce, lucru care nu s-a petrecut nici până în ziua de astăzi. Potrivit vrancea24.ro, interesant este că aceeași contabilă a virat o sumă de 6.200 de lei și în contul primarului de la acel moment, acesta nesesizând de ce are mai mulți bani pe card.