Contractele pentru care DNA a cerut arestarea şefului CJ Prahova sunt semnate de liberalul Mircea Roşca

Vicepreşedintelui PSD Mircea Cosma, acuzat de trafic de influenţă din cauza faptului că ar fi primit 4,4 milioane lei pentru ca să faciliteze unor firme obţinerea unor contracte de la CJ Prahova, nu ar fi avut nicio implicare. Cel care a semnat contractele care fac obiectul anchetei DNA este presedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, în calitate de vicepresedinte al CJ Prahova, scrie luju.ro. Crin Antonescu a cerut incuviintarea arestarii deputatului Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Prahova, fara sa realizeze ca cel care a semnat contractele este deputatul PNL Mircea Rosca.

RomaniaTV.net
28 feb. 2014, 18:25

Incalcite mai sunt dosarele DNA, atunci cand e vorba de vanatoarea unor importanti lideri politici din PSD. In cazul vicepresedintelui PSD Mircea Cosma, care se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova si al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma – acuzati de trafic de influenta constand potrivit procurorilor DNA in faptul ca ar fi primit 4,4 milioane lei pentru a facilita unor firme obtinerea unor contracte de la CJ Prahova – iese la iveala ca vicepresedintele PSD Mircea Cosma nu a avut nicio implicare in perfectarea respectivelor contracte.

In cazul vicepresedintelui PSD Mircea Cosma, care se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova si al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma – acuzati de trafic de influenta constand potrivit procurorilor DNA in faptul ca ar fi primit 4,4 milioane lei pentru ca sa faciliteze unor firme obtinerea unor contracte de la CJ Prahova – iese la iveala ca vicepresedintele PSD Mircea Cosma nu a avut nicio implicare in perfectarea respectivelor contracte.

Potrivit unor documente detinute de Lumeajustitiei.ro, reiese ca cele doua contracte de lucrari care fac obiectul anchetei televizate a DNA nu sunt semnate de Mircea Cosma, cum s-a lasat sa se creada, ci de vicepresedintele CJ Prahova din 2012, Mircea Rosca, presedinte al PNL Prahova, in prezent deputat PNL.

Dupa cum se poate observa din analiza contractului, in dreptul numelui presedintelui CJ Prahova Mircea Cosma este semnat cu bara (adica pentru) de catre vicepresedintele imputernicit Mircea Rosca. Acesta a fost omul care a avut toate prerogativele pe contracte la data incheierii acestora.

Curios cum liderul PNL, Crin Antonescu, atunci cand DNA a cerut Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii deputatului Vlad Cosma (fiul presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, cercetat in acelasi dosar) nu a stiut ca in realitate cel care a semnat contractele care fac obiectul anchetei DNA este presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, in calitate de vicepresedinte al CJ Prahova.

Oricum, surprinde faptul ca deputatul PNL Mircea Rosca nu este invinuit in dosar, ceea ce denota ca probele prezentate de procurorii anticoruptie sunt neconvingatoare, acestia mergand in fapt pe denunturile neconcludente a doua persoane. De altfel, la momentul cererii incuviintarii arestarii deputatului Vlad Cosma, parlamentarii au respins cererea, declarand public ca dosarul DNA este neconvingator si lipsit de probe. La randul ei, instanta de judecata a respins cererea de arestarea a presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, a decis definitiv, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.