Coordonatorul SMURD Bucureşti: Îi rog pe colegii mei de la Spitalul Floreasca să revină asupra deciziei de a demisiona

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat că îi roagă pe medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, care şi-au înaintat demisiile de la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, să revină asupra deciziei pentru că departamentul are nevoie de ei.

01 sept. 2016, 08:05
Coordonatorul SMURD Bucureşti: Îi rog pe colegii mei de la Spitalul Floreasca să revină asupra deciziei de a demisiona

Medicii demisionari de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au anunţat că aşteaptă numirea unui manager interimar, pentru a decide ce fac mai departe.

Aşteptăm numirea unui nou manager. Dacă noul manager decide că are nevoie de noi şi ne va cere să rămânem, ne vom gândi„, a declarat Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, şi-a rugat colegii să revină asupra deciziei, scrie Mediafax.

Citeşte şi Managerul Spitalului Floreasca, prima reacţie după demisiile în masă din secţia UPU: Plecarea mea nu rezolvă o situaţie de fond

Este o demisie anunţată (a lui Sorin Păun – n.r.), nu cunoaştem momentul intrării în funcţiune, poate urmează un număr de zile de preaviz care s-ar putea să menţină problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu personal îi voi ruga să reflecteze asupra deciziei şi să revină pentru că acest departament are nevoie de ei pentru a-şi face datoria. Dacă procedurile care au dus la implementarea unei metode care a determinat această situaţie nu se vor îmbunătăţi, poate peste trei săptămâni ne trezim în aceeaşi situaţie. Noi cerem să avem un dialog cu conducerea şi problemele să ne fie rezolvate„, a declarat medicul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

Totodată, medicii transmit că nu vor exista blocaje la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului de Urgenţă Floreasca pentru că ei sunt în continuare la serviciu, unii venind chiar din zile libere.

Nu există motiv de neprezentare. Toţi sunt la serviciu, nu se pune problema ca activitatea să fie întreruptă, sunt nişte probleme juridice care trebuie rezolvate„, a mai precizat coordonatorul SMURD Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri seară,că managerul interimar al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Sorin Păun, a demisionat ca urmare a scandalului izbucnit la nivelul unităţii medicale, urmând să fie numit un nou director al spitalului.

Citeşte şi Directorul Spitalului de Urgenţă Floreasca, chirurgul Sorin Păun, a demisionat. Situaţia spitalului încă nu este clarificată UPDATE