Copiii din Bucureşti au rămas fără alocaţii din cauza unui funcţionar. Plăţile se fac JOI

Plăţile alocaţiilor sau ale indemnizaţiilor pentru creşterea copilului au întârziat câteva zile. Marinela Dinu, director adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a declarat, miercuri după-amiază, la România TV, că banii vor fi plătiţi "cel târziu mâine (n.r.), 19 noiembrie".

18 nov. 2015, 15:53
Copiii din Bucureşti au rămas fără alocaţii din cauza unui funcţionar. Plăţile se fac JOI

Plăţile alocaţiei de stat pentru copii şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului aferente lunii octombrie, care de obicei se făceau în data de 15 sau 16 ale lunii, au fost întârziate pentru câteva zile.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială spun că problemele au fost provocate de schimbările de la Guvern. Ei au explicat că pentru aceşti bani se face o cerere la Ministerul de Finanţe, care trimite banii la Ministrul Muncii, iar de acolo aceştia sunt direcţionaţi la agenţiile judeţene care livrează banii beneficiarilor. Potrivit România TV, pe acest traseu s-a produs un blocaj.

„Ne cerem scuze beneficierilor din Bucureşti. Această situaţie a fost doar în Capitală şi a fost produsă de o eroare tehnică a unui funcţionar, însă îi asigurăm pe toţi beneficiarii că cel târziu mâine, 19 noiembrie, vor intra în posesia banilor. Funcţionarul va fi într-o cercetare disciplinară şi vom lua măsurile care se impun”, a declarat Marinela Dinu, director adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Pe de altă parte, fostul ministru al Muncii Rovana Plumb a dat asigurari că banii pentru alocaţii şi indemnizaţii au fost viraţi la timp.

„Toţi banii din trezoreria de la Ministerul Muncii au ajuns la trezoreria Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, şi de acolo mai departe, s-au transferat către bănci. Mai mult nu cunosc în acest moment, am asigurat plata de la minister către ANPI. Nu s-a pus problema ca în această perioadă de interimat să nu urmărim şi să nu acordam drepturile tuturor. Vreau să vă spun că procedura de predare-primire s-a făcut până la ora 14, toţi banii de la Agenţie s-au transferat către bănci în conturile părinţilor. Nu ştiu să vă dau mai multe detalii”, a explicat Rovana Plumb la România TV.