CORINA CREŢU, discuţii cu Jean-Claude Juncker pentru postul de comisar european

Corina Creţu s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul interviului pentru obţinerea postului de comisar european.

04 sept. 2014, 14:16
CORINA CREŢU, discuţii cu Jean-Claude Juncker pentru postul de comisar european

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut, joi, interviuri cu candidaţii nominalizaţi pentru posturile de comisari europeni.

Corina Creţu s-a numărat printre candidaţii audiaţi de şeful CE.

Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean-Claude Juncker, scrie Euractiv.

CITEŞTE ŞI Corina Creţu, printre cele opt candidate. Ce spune Preda că se va întâmpla dacă vor fi „probleme la audieri”

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a obţinut pentru România un portofoliu important, cel al Dezvoltării Regionale. În opinia şefului Guvernului, prin gestul lor de a reclama Comisiei Europene faptul că desemnarea Corinei Creţu s-a făcut ilegal, Klaus Johannis şi Vasile Blaga s-au dovedit doi politruci penibili şi iresponsabili.

„În urma unor negocieri extrem de lungi şi de complicate, în condiţiile în care România nu putea păstra Agricultura pentru că nici o ţară nu-şi va putea păstra portofoliul anterior, am obţinut cel mai important post din Comisia Europeană pentru noi. Dezvoltarea Regională înseamnă toate programele structurale, de coeziune în perioada 2014-2019„, a spus Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI  CORINA CREŢU, comisar european pentru Ajutor Umanitar. Băsescu l-a sunat pe preşedintele Comisiei Europene

Premierul i-a criticat dur pe Klaus Iohannis şi Vasile Blaga pentru că se opun nominalizării oficiale a Corinei Creţu pentru Dezvoltare Regională.

Chiar şi domnul Băsescu a avut suficientă minte ca să nu conteste ştiind cât este de important portofoliul. Cei doi politruci penibili şi iresponsabili, Blaga şi Johannis, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea Regională. Nu-i întrebaţi de ce pentru că ei nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română”, a declarat primul-ministru.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că SABOTEAZĂ România: Important este să moară CAPRA românească

Joi, Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu că „sabotează” România prin opoziţia faţă de nominalizarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european. Premierul a spus că România a obţinut, în urma negocierilor, un portofoliu important, însă şeful statului şi liderii ACL au făcut demersuri care ar costa ţara noastră în obţinerea acelui portofoliu.