Corina Creţu: România nu a fost pregătită suficient să acceseze fonduri europene cu proiecte de calitate

Publicat: Luni, 21 Mai 2018 15:47 // Actualizat: Luni, 21 Mai 2018 15:47 // Sursa: romaniatv.net

Corina Creţu, comisarul european pentru politici regionale, a declarat luni că România nu a fost suficient pregătită să acceseze fonduri europene pentru proiecte de calitate încă din ianuarie 2007, când a aderat la UE.

Corina Creţu a enumerat cauzele pentru întârzierile acumulate în decursul timpului: birocraţia, legislaţia românească suplimentară în domeniu, dar şi contestaţiile în instanţă la licitaţii, cu termene lungi de soluţionare.

"Eu cred că România nu a fost pregătită suficient pentru a accesa aceste fonduri europene cu proiecte de calitate încă de la 1 ianuarie 2007, atunci când a intrat în Uniunea Europeană. Avem foarte multe întârzieri acumulate de-a lungul anilor. Suntem pe teren tot timpul, venim şi tragem semnale de alarmă unde este cazul, tocmai pentru a ajuta. Avem experţi pe teren care ajută autorităţile locale, guvernele României, care, pentru noi, nu au culoare politică. Ne asigurăm că, în toate statele membre, aceşti bani şi această apartenenţă la Uniunea Europeană este maximizată şi este accelerată implementarea pe teren", a declarat comisarul european Corina Creţu.

Aceasta se află, luni şi marţi, la Bacău, pentru a vizita, alături de premierul Viorica Dăncilă, o serie de obiective cu finanţare europeană şi pentru a participa la conferinţa cu tema "Investiţiile urbane în Europa: provocare pentru schimbare".

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
absorbţie fonduri europene Corina Creţu fonduri europene
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7081
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H