Creştere fără precedent a încasărilor la bugetul de stat

Premierul Victor Ponta a declarat că planul de încasări bugetare după primele opt luni a fost realizat în proporţie de 100,01%, subliniind că programul setat iniţial de către fostul secretar de stat din Finanţe Gheorghe Gherghina era o previziune optimistă.

RomaniaTV.net
16 sept. 2014, 09:07
Creştere fără precedent a încasărilor la bugetul de stat

„Faimoasele încasări la buget, despre care toata lumea vorbeşte mai mult sau mai puţin în cunoştinţă de cauză, pe primele opt luni sunt de 100,01% din program, programul fiind acea previziune optimistă a domnului Gherghina, care vedea totul crescând. De data asta chiar a crescut, Slavă Domnului, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, este o creştere semnificativă”, a afirmat Victor Ponta.
 
Potrivit premierului, rezultatele bune se datorează restructurării ANAF, îmbunătăţirii cadrului legislativ, echipei de conducere din Ministerul Finanţelor, precum şi colaborării mai eficiente dintre instituţiile statului.
 
De asemenea, pentru eficientizarea colaborării dintre ANAF şi cetăţeni a fost lansat Spaţiului Privat Virtual, aplicaţie prin care contribuabilii pot comunica online cu administraţia fiscală. Mai mult, în zece zile se va lua decizia privind plata cu cardul în administraţiile fiscale.