Criminalul din Las Vegas a folosit camere de supravehere în interiorul şi exteriorul camerei sale din hotel

Autorul atacului armat din oraşul Las Vegas a folosit sisteme de supraveghere video în interiorul şi în exteriorul camerei de hotel în care se afla şi a plănuit crimele în detaliu, a declarat marţi şeriful Joseph Lombardo, scrie The Guardian.

04 oct. 2017, 06:52
Criminalul din Las Vegas a folosit camere de supravehere în interiorul şi exteriorul camerei sale din hotel

Lombardo a spus că Stephen Paddock a continuat să tragă focuri de armă timp de nouă minute. În plus, Paddock a instalat camere video în jurul camerei de hotel, inclusiv pe un cărucior cu mâncare.”Anticipez că voia să vadă dacă vine cineva să-l reţină. Sunt sigur că a evaluat toate acţiunile sale, ceea ce este îngrijorător”, a spus Lombardo.

Anchetatorii au mai precizat că au găsit 23 de arme în camera de hotel şi un dispozitiv numit „stock bump”, care permite accelerarea descărcării muniţiei prin transformarea unei arme semiautomate într-una complet automată.

James Lombardo a mai anunţat că au fost finalizate percheziţiile la proprietatea lui Stephen Paddock din Reno, unde au fost descoperite cinci pistoale, două puşti şi o cantitate mare de muniţie, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Principalele atacuri armate din SUA, din ultimii 30 de ani

Motivul acţiunii lui Stephen Paddock rămâne necunoscut pentru investigatori. „Această persoană ar fi putut să se radicalizeze, fără să ştim noi şi vrem să identificăm acea sursă. Vă asigur că această anchetă nu a fost încheiată cu moartea domnului Paddock”, a mai spus James Lombardo.

Cel mai grav atac armat comis în Statele Unite este cel produs la un concert în aer liber desfăşurat în oraşul Las Vegas pe 1 octombrie 2017, soldat, potrivit bilanţului existent în acet moment, cu 59 de morţi şi 527 de răniţi. Atacatorul, Stephen Paddock (64 de ani), a deschis focul de la cel de-al 32-lea etaj al hotelului Mandalay Bay, apoi s-a sinucis.