Crin Antonescu, înfrângere usturătoare în faţa lui Klaus Iohannis pentru nominalizarea la prezidenţiale

Lucrurile par a fi tranşate în PNL. Potrivit sondajului realizat de partid privind cel mai potrivit candidat liberal la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis ar fi ajuns la 70% din voturi, ceea ce-l scoate efectiv din cursă pe Crin Antonescu.

20 iul. 2014, 11:19
Crin Antonescu, înfrângere usturătoare în faţa lui Klaus Iohannis pentru nominalizarea la prezidenţiale

Surse din partid au relatat pentru stiripesurse.ro ca in cursul acestei seri va avea loc o intalnire preliminara intre Crin Antonescu, Klaus Iohannis, dar si alti lideri-cheie ai PNL, in care se va pune sondajul pe masa, se vor prezenta datele acestuia si candidatii vor avea ragaz pana maine sa-si puna la punct ultimele elemente ale strategiei.

Este vorba de un singur sondaj in care ar fi fost masurate si alte tendinte politice, nu doar poza actuala a candidaturii la prezidentiale pentru cei doi candidati. Sursele citate spun ca atat Iohannis cat si Antonescu si-au dat acordul pe chestionare.

In partid se avanseaza in acest moment doua variante. Unii spun ca raportul Crin – Iohannis este transant, de 30 la 70, altii sustin ca scorul e mai strans, de 40-60.

Surse din partid spun ca la sedinta Delegatiei Permanente a PNL de luni , in care se va vota candidatul, cel mai probabil ambii candidati vor cere vot deschis si ca de obicei unii din partid vor absenta ca sa nu fie acuzati ulterior ca au tradat.

Surse din PNL vehiculeaza si alta varianta, cea in care Antonescu ar urma sa ceara de fapt un vot secret, pentru ca la un vot la vedere, liberalii vor vota cu Iohannis de frica.