Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi, reţinut de DNA

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

07 mai 2015, 17:05
Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi, reţinut de DNA

Cristian Adomniței a părăsit joi seară sediul Direcției Naționale Anticorupție și a fost dus în arestul poliției, după ce procurorii l-au audiat timp de mai bine de cinci ore în cursul zilei.

Adomniţei a fost săltat de procurorii DNA şi dus la audieri într-un dosar de corupţie. Alte două angajate al CJ Iaşi, Teodora Jinga, şefa Direcţiei de Proiecte Europene, şi Carmen Irimescu, şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate la Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, au fost audiate joi şi apoi reţinute. Ulterior în acelaşi dosar a fost reţinută şi Letiţia Popa, fina primarului Iaşiului Gheorghe Nichita.

Cristian Adomniţei, ridicat de procurorii DNA şi dus la audieri

Şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, vizat de ancheta DNA privind fapte de corupţie, a declarat, recent, că nu se simte responsabil în cazul atribuirii contractului de promovare a judeţului unei firme din Iaşi, motivând că nu face parte din nicio comisie de licitaţie şi că nu ştie ce firme sunt declarate câştigătoare.

Adomniţei a mai spus că nu se simte vânat de instituţiile judiciare, dar că PSD îşi doreşte ca el să dispară din Iaşi.

Procurorii DNA au făcut, în timp ce Adomniţei se afla la Bruxelles, 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Ponta: Arestarea preventivă este pentru infractori periculoşi. Adomniţei nu trebuie arestat neapărat

Faptele cercetate de procurori vizează acordarea unui contract, prin procedura „cerere de ofertă”, societăţii Laser Co SRL Iaşi.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat.