Cristian Buşoi: Sunt acuzat că nu am poziţii împotriva PSD. Aceasta e ori prostie crasă, ori rea intenţie

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, contrazice acuzaţiile conform cărora nu ar avea poziţii împotriva Partidului Social Democrat şi nu ar fi "suficient de bun" pentru a se "lupta" cu primarul general, Gabriela Firea (PSD).

18 iul. 2018, 18:11
Cristian Buşoi: Sunt acuzat că nu am poziţii împotriva PSD. Aceasta e ori prostie crasă, ori rea intenţie

„Sunt acuzat, în mod fals, că nu am poziţii împotriva PSD. Răspund şi dau exemplu de poziţii anti-PSD în ultimii doi ani, dintre care o propunere de suspendare a primarului Firea, şi sunt acuzat că este prea puţin. Aduc aminte că de doi ani mă opun administraţiei PSD-Firea şi doamna Firea m-a dat în judecată pe motiv că o calomniez şi în continuare sunt acuzat că nu-s suficient de bun să mă lupt cu doamna Firea. Aceasta este ori prostie crasă, ori rea intenţie! Hotărâţi voi, că eu nu ştiu. De doi ani, începând imediat după alegerile locale, când nimeni în PNL Bucureşti nu mai avea chef de nicio opoziţie, am arătat public şi am sancţionat ce face administraţia PSD-Firea în Capitală”, a precizat Buşoi într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că în ultimii doi ani, „prin acţiunea personală” şi „alături de o echipă redusă şi demoralizată de dezastrul din alegeri”, a ţinut administraţia PSD-Firea sub o „critică continuă”.

„De doi ani, şi prin acţiunea personală, ca om din PNL Bucureşti, dar şi alături de o echipă redusă şi demoralizată de dezastrul din alegeri, am ţinut administraţia PSD-Firea sub o critică continuă. Asta în timp ce mulţi lideri, unii şi aleşi pe listele PNL Bucureşti, au uitat complet de PNL Bucureşti. Aşteptarea pentru rezultate electorale este majoră în Bucureşti; am reuşit în aceşti doi ani o revenire a PNL în Bucureşti şi am reuşit să ajutăm la scăderea PSD în Capitală tocmai prin faptul că, de doi ani, PNL face opoziţie totală la PSD”, a scris el.

Buşoi a adăugat că de doi ani, PNL a „recâştigat pas cu pas, statutul de principală forţă de opoziţie” în Bucureşti şi că acum „PNL şi nu USR” reprezintă principala opoziţie la PSD în Consiliul General şi în consiliile de sectoare.

„Refacerea şi recâştigarea discursului PNL de opoziţie în Bucureşti este al doilea proiect pe care îl voi lasă la cheie PNL, după proiectul pe care l-am conturat şi pe care l-am promovat pentru PNL, printr-o muncă asiduă, luni de zile înainte de alegerile locale, pentru a-l lăsa, de asemenea, la cheie următorilor trei candidaţi ai PNL din 2016. Opoziţia totală la PSD de doi ani, 2016-2018, arată că PNL Bucureşti are un început de succes important politic în Capitală, pe care se poate construi şi care poate fi utilizat electoral. Despre cum va fi administrat acest succes şi cum va putea fi transformat într-o bază de start cu şanse pentru alegerile din 2020, asta rămâne de gândit şi de muncit de către toată organizaţia PNL a Capitalei şi inclusiv şi de către PNL la nivel naţional”, a conchis el.