Cristian Ghinea, consilier al premierului Dacian Cioloş

Cristian Ghinea, președintele Centrului Român de Politici Europene, va fi consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului, după ce a acceptat propunerea făcută de premierul Dacian Cioloş.

30 nov. 2015, 13:16
Cristian Ghinea, consilier al premierului Dacian Cioloş

„Schimbare de job. Premierul Dacian Cioloş mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat şi voi începe activitatea acolo în curând. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic şi, deocamdată, pot spune că atribuţiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE şi implementare a reformelor care decurg din acest rol„, a scris Cristian Ghinea, pe Facebook.

Aceasta a precizat că a participat deja la ședința informală de Guvern, de sâmbătă. „Merg într-o instituție unde se poartă cravată (am negociat la nivel înalt: nu voi purta) și unde SPP-iștii te salută la colț cu ”Să trăiți!”. Dar acest Guvern înseamnă oamenii de acolo – am participat la ședința informală de sâmbătă, efervescența și entuziasmul ședințelor de think-tank erau și acolo”, a mai scris Cristian Ghinea.

Locul lui Ghinea, în Consiliul Director al Centrului Român de Politici Europene va fi luat de Alexandra Toderiţă, care se va alătura lui Ciprian Ciucu şi lui Dragoş Dinu.

Pentru mine va fi o trecere interesantă, nu schimb doar un job cu altul, schimb mai mult. E însă ceva ce trebuie făcut la un moment dat în viaâî. Iar când Dacian Cioloş, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, îţi cere ceva, nu refuzi. Pentru un think-tanker e un traseu banal în Vest: oameni care ajung în poziii inalte se uită în jur şi caută idei„, a mai scris Cristian Ghinea.

Acesta a mai anunţat pe Facebook că va întrerupe rubrica pe care o ținea de 15 ani în revista Dilema Veche.